Viste hvordan drapet skjedde

I dag viste 25-åringen, som er siktet for å ha tatt livet av Faiza Ashraf fra Bærum, politiet hva som skjedde den dagen hun ble drept.

Stedet Faiza Ashraf ble funnet

Her ble Faiza Ashraf funnet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Politiet sperret i dag av skiløypene ved Solli, hvor den avdøde kvinnen ble funnet i forrige uke.

Den siktede 25-åringen ble hentet fra Ila fengsel for å delta i rekonstruksjonen av drapet. Sammen med politiet gikk han gjennom hva som skjedde onsdag 3.februar.

25-åringen viste politiet hvor han kjørte etter at han hadde bortført den 26 år gamle kvinnen, skriver Budstikka .

Han viste også politiet hvor og hvordan han tok livet av kvinnen.

Årsaken til at rekonstruksjonen ble holdt så tidlig i etterforskningen er at politiet ønsket å ha like snøforhold som da drapet skjedde.

Ble funnet etter tre uker

Fredag for en uke siden deltok over 4000 personer i en følelsesladet minnestund for Faiza Ashraf.

Styreleder i moskeen Shulan Sarwar fortalte at telefonen hans ikke har stått stille, og veldig mange som ville møte fram og vise sin støtte til familien.

I et avhør onsdag 24. februar innrømmet den siktede 25-åringen at han hadde tatt livet av Ashraf. Han ledet også politiet til stedet hvor han hadde gjemt henne.

Dagen etter holdt politiet pressekonferanse hvor de fortalte at 26-åringen var funnet drept .

Kidnappet på vei til jobb

Onsdag 3. februar ble 26-år gamle Faiza Ashraf kidnappet da hun var på vei til jobb. Hun ble dratt inn i bagasjerommet på bil, og ringte selv politiet og fortalte hva som hadde skjedd.

Faiza Ashraf

Ved dette busstoppet ble Faiza Ashraf bortført.

Foto: SCANPIX/POLITIET


Hun beskrev gjerningsmannen som hadde kidnappet henne, og navnga også en mulig bakmann som kunne ha bestilt bortføringen. Ved 09.30-tiden mistet politiet all kontakt med Ashraf.

Både 25-åringen, som har innrømmet å ha tatt livet av Bærums-kvinnen, og den mulige bakmannen er siktet og varetektsfengslet av politiet.