To uker isolasjon for 25-åringen

Den drapssiktede 25-åringen blir fengslet i nye fire uker, med to uker i fullstendig isolasjon. 28-åringen, som er siktet for medvirkning til drapet på Faiza Ashraf, isoleres i en uke.

Faiza Ashraf

Faiza Ashraf ble kidnappet ved denne bussholdeplassen 3. februar. Natt til torsdag 25. februar fant politiet den drepte kvinnen ved turområdet på Solli i Asker.

Foto: SCANPIX/POLITIET

25-åringen som allerede har innrømmet at han drepte kvinnen, har allerede samtykket til 4 nye uker i varetekt.

- Han er siktet for overlagt drap, og har samtykket til fire ukers fengsling. Han erkjenner at han tok livet hennes, men han erkjenner ikke at han drepte med overlegg, sier mannens forsvarer, Peder Morset.

Faiza Ashraf ble funnet drept like ved en populær turløype i Bærum på onsdag.

Nekter fortsatt

Den 28 år gamle drosjesjåføren som er siktet for medvirkning på drapet på Faiza Ashraf motsetter seg heller ikke videre fengsling, og har samtykket til fire ukers fengsling. Han nekter fortsatt befatning med drapet.

– Det er ingen endring i hans holdning i denne saken, sier mannens forsvarer, Petter Sørensen til NRK.no.

Flere medier melder at Faiza kan ha blitt drept for å slette gjeld , men 28-åringens forsvarer sier han ikke kjenner til at saken har omfattet gjeld og utpressing.

28-åringen sitter i nye avhør i dag.

LES: - Hadde vært færre spekulasjoner om familien var norsk

LES: Tre uker med usikkerhet

Begge isoleres

Rettsmøtet i dag er avlyst fordi begge siktede har samtykket til fengsling. Derfor avgjøres fengslingsspørsmålet ved såkalt kontorforretning.

- Dermed tar retten stilling til saken uten at de siktede, deres forsvarere eller påtalemyndigheten vil være tilstede når fengslingene blir avgjort, sier politiadvokat Kristin Røhne til NRK.

I løpet av dagen kommer kjennelsen fra Aker og Bærum Tingrett. Her vil trolig politiet få medhold i de kjennelsene som er begjært. Denne kommer før klokken fire, for da går de forrige kjennelsene ut.

- Da vil 28-åringen trolig bli fengslet i nye fire uker, slik han har samtykket til. Én uke med fullstendig isolasjon, og de tre neste med brev- og besøksforbud, sier politiadvokat Kristin Røhne til NRK.

25-åringen, som har innrømmet at han drepte Faiza Ashraf blir også fengslet i fire nye uker. To uker i isolasjon, og de to neste med brev- og besøksforbud.

- Politiet mener det fortsatt foreligger fare for bevisforspillelse i saken, og at det er viktig at de sitter på restriksjoner, sier Røhne.

Røhne har ikke noe kommentar til om politiet har flere mistenkte i drapssaken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger