Teknisk drift
Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Varslersaken i Fredrikstad

 • Oppnevnte ny rådmann i varslersak

  Rådmannen i Fredrikstad er erklært inhabil i varslersaken i Teknisk drift. Bystyret oppnevnte fagsjef i Oslo kommune, Nils Holm, som setterådmann for oppfølging av varslingssakene.

  Teknisk drift
  Foto: Per Øyvind Fange / NRK
 • Ordfører får behandle varslersak

  Bystyret i Fredrikstad vedtok i ettermiddag at ordfører Jon-Ivar Nygård kan være med og behandle varslersaken i kommunen. En av varslerne mente ordføreren var inhabil i saken, men i bystyret var det bare én representant som mente det samme.

 • Sa unnskyld til varslerne

  Leder av kontrolluvalget i Fredrikstad, Ingrid Willoch, sier unnskyld til varslerne. Det sa hun i kontrollutvalgets møte nå i kveld. Politiet har starta etterforskning av Fredrikstad kommune etter at varslere har anmeldt kommunen. Utvalget har akkurat besluttet å oversende en rapport til bystyret for videre behandling.

 • Etterforskning i varslersak

  Øst politidistrikt har startet etterforskning etter en omfattende anmeldelse fra varslere i Fredrikstad kommune, skriver avisa Demokraten. Ifølge avisa er ordfører, rådmann, en tidligere kommunalsjef og flere ansatte i teknisk drift anmeldt. Politiadvokat Jan Schei sier til avisa Demokraten at det er oppsiktsvekkende at en kommuneledelse i en såpass stor kommune som Fredrikstad er anmeldt.

 • Går inn for ekstern gransking

  Formannskapet i Fredrikstad går inn for ekstern gransking av kommunen. Det er behandlingen av tre personer som har varslet om diverse forhold i Teknisk drift som er utgangspunktet for granskingen.