Utlover dusør etter lammedrap

Dyrevernalliansen håper tips skal hjelpe politiet med å finne personen som tok livet av et nyfødt lam i Åmot.

Dødt lam

DØDT: Sauebonden fant et to dager gammelt lam hengt i fjøset. Mattilsynet ble også koblet inn i saken, men siden det ikke dreier seg om en dyrevernssak, kan ikke Mattilsynet gjøre noe. Det er opp til politiet å etterforske saken videre.

Foto: Liv Astrid Varlo Kårmo / privat

Lørdag fortalte NRK om sauebonde Liv Astrid Varlo Kårmo i Åmot i Buskerud, som fant et av lammene sine hengt i fjøset.

Kaja Ringnes Efskind

Kaja Ringnes Efskind forteller at det ut fra bildene og beskrivelsene ikke er tvil om at dette er utført med viten og vilje av en person.

Foto: ihne pedersen

Nå utlover Dyrevernalliansen en dusør på kr 5.000 for tips som kan føre til at saken blir oppklart.

Kårmo selv er ikke i tvil om at noen har tatt seg inn i fjøset og knytt tauet rundt halsen på lammet. Saken er anmeldt til politiet.

– Å mishandle dyr på denne måten er kriminelt. Strafferammen er opptil tre års fengsel. Det er helt uforståelig hvordan noen kan gjøre dette mot et nyfødt og harmløst lam, sier informasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen, Kaja Ringnes Efskind.

Alle tips som kommer inn til Dyrevernalliansen blir videresendt til politiet. Efskind sier hun forventer at politiet tar denne saken alvorlig og at den etterforskes grundig.

Lensmann Stein Arild Gjestemoen

Lensmann Stein Arild Gjestemoen sier politiet etterforsker saken videre hvis det kommer konkrete tips.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

– Politiet har flere ganger uttrykt takknemlighet over at vi utlover dusør. Dusøren gjør det lettere å få inn tips, og dermed får politiet en lettere jobb. Nå håper vi at publikum som vet noe, melder fra til oss, sier Efskind.

Har gjort undersøkelser

Politiet vil etterforske saken videre dersom det kommer inn konkrete tips. De var i fjøset og gjorde undersøkelser før helgen.

– Jeg fatter ikke hva det går av folk. Det er ingen tvil om at dette er utført av mennesker, sier lensmann Stein Arild Gjestemoen.

Sauebonde Liv Astrid Varlo Kårmo

Liv Astrid Varlo Kårmo er glad for at det tilbys dusør i saken.

Foto: privat

Han er positiv til initiativet fra Dyrevernalliansen.

– Det er bare bra at noen utlover en dusør. Får vi konkrete tips, så vil saken bli etterforsket, sier Gjestemoen.

Sauebonden håper også at nye tips kan være med på å oppklare saken.

– Det er kjempeflott at de utlover en dusør. Jeg håper det fører til at noen kommer med opplysninger som oppklarer saken, sier Liv Astrid Varlo Kårmo.