Hopp til innhold

Tyrkisk politiker til Drammen for å drive valgkamp

Mandag kommer en tyrkisk politiker til Drammen for å drive valgkamp.

Adventkirken i Drammen ble moské

Den tyrkiske politikeren, Cuma Icten, kommer til Drammen på mandag for å drive valgkamp.

Foto: NRK

Den tyrkiske presidenten Erdogans parti sender representanter til hele Europa for å drive valgkamp, og denne uken kommer Cuma Icten til Drammen for å snakke om folkeavstemningen ifølge en flyer på Facebook, skriver Drammens Tidende.

– Han kommer trolig på mandag og skal være der noen timer, men jeg vet ikke helt når. Han skal ta en prat og høre om folk vil ta opp ting med tyrkiske myndigheter, sier leder for det tyrkiske trossamfunnet i Drammen, Orhan Al, til avisa.

Orhan Al

Leder for det tyrkiske trossamfunnet i Drammen, Orhan Al, forstår ikke den sterke reaksjonen til Nederland som har nektet to tyrkiske ministre innreise i landet.

Foto: Kristina Høyer / NRK

Store problemer i Nederland

Det har vært opptøyer i Nederland denne helgen etter at styresmaktene i landet først nektet Tyrkias utenriksminister å lande i Nederland deretter så ble den tyrkiske familieministeren eskortert ut av landet.

Bakgrunnen er den tyrkiske folkeavstemningen den 16. april om endringer av grunnloven. Avstemmingen kan gi mer makt til president Erdogan, ettersom endringer innebærer at han blant annet kan bli sittende ytterligere i to femårs perioder.

Tyrkias president Erdogan på sin side har reagert kraftig på behandlingen av sine ministre og kaller nederlenderne nazister og fascister skriver NTB. I Tyrkia er det store demonstrasjoner utenfor den nederlandske ambassaden.

Tyskland, Østerrike og Sveits har også avlyst lignende valgkampmøter.

– Overreagerer

Leder for det tyrkiske trossamfunnet i Drammen, Orhan Al, ser ikke problemet med at den tyrkiske politikeren kommer, og mener Nederland overreagerer.

– Dette skjer jo hele tiden at politikere reiser rundt slik, og jeg skjønner ikke helt det Nederland gjør. Jeg synes de går for langt når man ser det i forhold til ytringsfriheten, sier Al til avisa.

Icten skal besøke både Oslo og Drammen. Besøket arrangeres av den tyrkiske organisasjonen UETD. Det tyrkiske trossamfunn er vertskap.