Tror Thon og co. redder Rygge

Direktør Pål Tandberg ved Moss lufthavn Rygge har tro på at Olav Thon og de andre eierne vil redde Moss lufthavn Rygge fra konkurs i dag.

Moss lufthavn Rygge
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I dag er det ekstraordinær generalforsamling og en ny skjebnedag for flyplassen.

Eierne, med Thon Holding og Orkla Eiendom i spissen, møter flyplassledelsen for å diskutere den videre driften.

LES: - Usikker fremtid for Rygge

For å unngå konkurs ved flyplassen må eierne spytte inn 300 millioner kroner, men eierne vil ikke investere før dagens passasjertak heves.

Må overbevise

Pål Tandberg, Adm. dir. på Rygge sivile lufthavn

Flyplassdirektør Pål Tandberg håper eierne vil trå reddende til.

Foto: NRK / NRK

Sent fredag kveld bestemte samferdselsdepartementet at de skal behandle hele konsesjonen på nytt, men ga ikke svar på om passasjertaket på 774 000 skal oppheves.

LES: Flyplassdirektør fornøyd med Rygge-svar

Flyplassdirektør Pål Tandberg tror allikevel at eierne nå tør satse.

- I dag blir det opp til oss å overtale eierne om at budskapene vi har fått tyder på at det ikke blir lagt noen kunstige begrensinger og at det gir trygghet til å investere mer. Jeg tror de vil stille opp, sier Pål Tandberg til NRK Østfold.

Vil ta tid

Han mener signalene fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete er positive, men understreker at det forsatt er en jobb som skal gjøres.

- Vi tolker brevet og de politiske signalene som kom med brevet at passasjertaket ikke skal hindre oss kommersielt. Men det er en vei før vi får ordnet alt det formelle rundt det, sier flyplassdirektør Pål Tandberg.

- Ikke attraktiv

Norwegian flyr i dag alene fra Moss lufthavn Rygge, og klarer fint å frakte alle de 774 000 passasjerene.

Passasjertaket står fast i konsesjonen og ifølge Tandberg gjør dette at flyplassen ikke er attraktiv for andre flyselskaper.

Norwegian-direktør Bjørn Kjos har tidligere uttalt at det er beklagelig at flyplassen i Rygge står i fare for å gå konkurs, og flere politikere, deriblant Høyre-leder Erna Solberg, har krevd passasjertaket fjernet.

Olav Thon på Moss lufthavn Rygge

Olav Thon på Moss lufthavn Rygge.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX