Tredobler vaktstyrken

Kvalifiseringskampen mellom Mjøndalen og Brann på onsdag karakteriseres som en høyrisikokamp, og Mjøndalen tredobler sin egen vaktstyrke.

Bergen 20141123.Kvalifisering Eliteserien: Brann - Mjøndalen.0-1 ved Vamouti Diomande i kvalifiseringskampen i fotball mellom Brann og Mjøndalen på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mjøndalen-spillerne jublet etter at Vamouti Diomande sendte bruntrøyene i ledelse mot Brann på søndag.

Det er Norges Fotballforbund (NFF) som har klassifisert kampen som en høyrisikokamp. Det er den tredje kampen NFF så langt i år har gitt det stempelet, skriver Drammens Tidende.

– Det er ikke så mange kamper som får denne klassifiseringen. Dette er noe NFF gjør fordi veldig mye står på spill for begge lag. Det er veldig store følelser i sving, derfor har man tatt denne vurderingen, sier sikkerhetsrådgiver Geir Ellefsen i Norges Fotballforbund til avisen.

Etter 1–1 i den første kvalifiseringskampen i Bergen, er Brann nødt til å score mål mot Mjøndalen på onsdag. Bergenslaget må ha poeng, og de må enten vinne eller ha et uavgjortresultat på minst 2–2 for å beholde plassen i eliteserien.

Frykter bråkmakere

Politiet er imidlertid ikke bekymret for det som skjer på banen, men sier de forbereder seg på at enkelte miljøer kan ønske å lage bråk i før eller etter kampen.

– Vi jobber sammen med hele politidistriktet for å prøve å forhindre en konfrontasjon mellom grupper, og jeg mener vi så langt har kontroll, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte.

Til Drammens Tidende sier sikkerhetsansvarlig Svein Erik Gevelt i Mjøndalen at klubben har tredoblet sin egen vaktstyrke.

– Vi pleier ikke å ha behov for veldig mye vakter i 1. divisjon. Men dette blir en helt annen kamp for oss. Vi mener vi har gjort de forberedelsene vi bør gjøre, sier Gevelt.

Les også: – Nå blir det folkefest i Mjøndalen