– Nå blir det folkefest i Mjøndalen

Det var ingen feiring i Mjøndalens garderobe etter 1-1 borte mot Brann. Nå lover Mads Hansen bergenserne alt annet enn en behagelig kamp på Mjøndalen stadion.

Bergen 20141123.Kvalifisering Eliteserien: Brann - Mjøndalen.0-1 ved Vamouti Diomande i kvalifiseringskampen i fotball mellom Brann og Mjøndalen på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mjøndalen jubler for 1-0 scoringen til Diomande. Mads Hansen (9) kommer med noen formaninger.

Mens et nesten samlet pressekorps, dominert av bergenspressen, jaktet Brann-trener Rikard Norling etter kamp, fikk Vegard Hansen gå litt mer i fred gjennom pressesonen. Men smile kunne han. For kampen gikk mer eller mindre etter planen.

– Vi så ut som et godt fotballag syntes jeg. Vi løp godt, duellerte godt og vi skapte sjanser. Det var veldig mye bra, sier Vegard Hansen til NRK.no etter kampslutt.

Da hadde han sett Vamouti Diomande sende MIF i ledelsen i 1. omgang. En ledelse som ble utlignet av Kasper Skaanes tidlig i 2. omgang. Derfra og ut var det jevnspilt, og Mjøndalen var ikke ufarlige.

–Vi står godt imot og gjør en veldig god innsats. Vi fortjener det resultatet vi får med oss.

– Hvem er nærmest seier?

Vegard Hansen

Vegard Hansen understreket at det ikke var noen jubel i MIF-garderoben etter kamp.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Utover i andre omgang syntes jeg faktisk vi er det. Vi er heldige som går til pause med en ledelse, men i andre omgang syntes jeg vi tar over litt. Vi kunne kanskje vunnet kampen.

Spilte med feber

Han får støtte fra Mads Hansen, som i Ulrik Arneberg sitt skadefravær, bar kapteinsbindet. Hansen har selv slitt med feber og forkjølelse hele uka. På fredag var han, etter eget utsagn, pumpa etter 2 x 4 minutter. Søndag gikk han på febernedsettende.

– Jeg føler vi trykker på. Det virket på meg som om Brann var fornøyd med uavgjort, forklarer Mads Hansen.

Allerede etter 40 minutter kom den første pipekonserten fra hjemmepublikummet mot Brann. Det smakte godt for MIF-spillerne.

– Da vet vi at vi har gjort en god kamp. Det er ok å høre 15 000 bergensere bue på eget lag, sier Vegard Hansen.

– Vi håpet på at publikum skulle jobbe mer mot, enn med, Brann. Det var synd de fikk 1-1 så tidlig der, hvis ikke kunne de fått høre det. Men pipekonsert på bortebane er en hyllest til oss det, legger Mads Hansen til.

Det koker i Mjøndalen

Men selv om stemningen i MIF-leiren var god etter kampslutt, var det ingen som tok av. Nøkternhet var gjennomgangsmelodien.

– Hvis noen tror vi skal feire, så er det langt fra sannheten. Nå er det restitusjon og hardt arbeid som venter. Vi er fornøyde med jobben som er gjort, men det er ikke noe jubel. Vi har fått et godt utgangspunkt, sier Vegard Hansen.

Erik Midtgarden (tv) og Branns Kasper Skaanes

Erik Midtgarden la ned mange kilometer på midtbanen for MIF.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg tror det koker i Mjøndalen nå. Jeg tror Mjøndalen stadion blir på lik linje med Brann stadion på onsdag, sier Erik Midtgarden.

– Nå blir det folkefest i Mjøndalen. Brann har jo alt å tape. De hadde nok håpet på å få et godt resultat her og en behagelig i Mjøndalen. De får ikke en behagelig kamp. Det kan jeg love, forteller Mads Hansen.

Og når bergenspressen tar tak i Vegard Hansen og spør om de kan klare det utrolige, får de svar på tiltale.

– Det er ikke så utrolig. Det er to lag som er ganske jevne. Vi har et godt fotballag og trener godt vi også. Det er ikke alltid størrelsen på klubben og spilleres lønninger som avgjør en fotballkamp, sier Hansen.

– Hvem har alt presset før neste kamp nå?

– Det er jo fortsatt Brann. De må til Mjøndalen for å få et godt resultat. Det er nok større krise for dem å rykke ned, enn for oss å bli i 1. divisjon, sier Midtgarden.

– Men hvem er favoritter nå?

– Det er et godt spørsmål, avslutter en humrende Midtgarden.