Hopp til innhold

Trebarnsmor døde: – Sjokkartet opplevelse

Kvinnen som døde i den tragiske ulykken utenfor Holmenkollen kapell skulle inn for å høre to av barna sine synge, sier prost Trond Bakkevig.

Trond Bakkevig

TRAGISK: Prost i Vestre Aker kirke Trond Bakkevig beskriver gårsdagens hendelse som dypt tragisk. I dag vil de tenne lys og be for den berørte familien under gudstjenesten med kongefamilien til stede.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Bakkevig er sterkt preget av gårsdagens hendelse.

– Det er en sjokkartet opplevelse både for denne familien og for andre som var her. De kommer for å feire den glede at Gud er kommet til jord, også skjer dette rett foran kirken, sier han til NRK fredag formiddag.

Imellom to gudstjenester i går veltet en flaggstang og falt i hodet på en kvinne i 40-årene. Trebarnsmoren fikk kraftige hodeskader og livet stod ikke til å redde.

– Dette er sånn som ikke skal skje. Det er dypt tragisk, sier prosten i Vestre Aker kirke.

Kongen utenfor Holmenkollen kapell

TIL STEDE: Kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, døtrene Leah Isadora, Maud Angelica og Emma Tallulah var til stede under julegudstjenesten i Holmenkollen kapell første juledag

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Politiet etterforsker saken

Brakk på toppen av festet

BRAKK: Flaggstanga brakk på toppen og festet, og veltet over kvinnen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Nå har politiet beslaglagt flaggstanga, og vil etterforske hva som har skjedd.

– Vi har avhørt flere vitner og tatt med flaggstanga inn til politihuset, opplyser Morten Wik som er vaktleder ved kriminalvakta i Oslo-politiet.

Wik sier det er for tidlig å si noe om det kan ha vært noe feil med stanga, men at de vil ta en runde opp mot produktkontroll, plan- og bygningsloven og vedlikeholdsforskrifter.

– Vi venter fortsatt på flere rapporter som skal skrives.

Holmenkollen kapell

KONGEFAMILIEN KOMMER: I dag er det ny gudstjeneste i Holmenkollen kapell med kongefamilien til stede. På bildet ser man den knekte flaggstanga foran kapellet.

Foto: Ida Titlestad Dahlback / NRK

Skulle inn til gudstjeneste

Kvinnen har tre barn og skulle inn i kapellet for å høre to av dem synge. Hun stod utenfor sammen med mann og to barn da flaggstanga traff henne.

– Det skulle vært fire gudstjenester på rad, men vi avlyste de to siste på grunn av ulykken. Kirken var åpen og organisten fortsatte å spille, sier prost Trond Bakkevig.

I dag er det ny gudstjeneste i Holmenkollen kapell hvor kongefamilien skal være til stede. Bakkevig sier hendelsen i går gjør at det blir noen endringer i dag.

– Vi har lagt om musikken litt og selvfølgelig kommer vi til å be og tenne lys for dem som er berørt at dette.

Presten tente lys for å minnes kvinnen som døde

TENTE LYS: Prest Hanne Ellstrøm i Holmenkollen kapell tente et lys for kvinnen i begynnelsen julegudstjenesten første juledag.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Prestene i menigheten jobber nå videre med saken, og skal senere i dag ha et møte om hva de vil gjøre videre.

– Både kirke og lokalsamfunn trer i funksjon når noe slikt skjer. Dette berører jo både skole og flere rundt omkring. Vi håper vi kan sørge for god oppfølging, men det kan jo aldri ta vekk sorgen til dem som er berørt, sier prosten.

kapellbilde5
Foto: Fredrik Hove