Hopp til innhold

Tre kvinner overfalt i Oslo i natt – mann siktet for voldtektsforsøk

I løpet av 45 minutter onsdag kveld fikk politiet meldinger om at tre unge kvinner var angrepet på tre ulike steder i Oslo.

Politibil Veitvet Oslo

En mann er nå arrestert og mistenkt for overfall mot tre kvinner på ulike steder øst i Oslo. Mannen ble arrestert i en leilighet på Veitvet i Oslo.

Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

To kvinner på 18 og 22 år, og en jente på 15 år, meldte fra om at de var blitt overfalt på tre ulike steder øst i Oslo. Angrepene skjedde på Økern T-banestasjon, på Linderud T-banestasjon og i Veitvetveien, ifølge politiet.

En 22 år gammel mann ble i morgentimene torsdag arrestert i sitt eget hjem på Veitvet i Oslo.

Mannen er siktet for to voldtektsforsøk, og for seksuell handling mot den tredje kvinnen.

– Den seksuelle handlingen kan være beføling på kroppsdeler utenpå klær, Ann-Kristin Grosberghaugen, leder i seksjon for etterforskning av alvorlige seksuallovbrudd i Oslo, til NRK.

– Mannen i 20-årene ble pågrepet på bopel uten dramatikk, sier Grosberghaugen, leder i seksjon for etterforskning av alvorlige seksuallovbrudd i Oslo, til NRK.

Den seksuelle handlingen kan være beføling på kroppsdeler utenpå klær,

Politiet skal prøve å gjennomføre et avhør med mannen i løpet av dagen.

– Vi er kjent med at det er tidligere sak på han med lignende modus i forhold til seksuell handling, sier hun.

Grosberghaugen sier at en av de fornærmede er 15 år gammel, og at det derfor vil bli gjennomført et tilrettelagt avhør av den fornærmede.

Politiet sitter også på video av det ene overfallet som viser en kvinne som blir lagt i bakken.

Det var VG som først omtalte siktelsen.

Ingen relasjon

Operasjonsleder, Gjermund Stokkli, sier det ikke er snakk om fullbyrdet voldtekt, men sier de må avhøre kvinnene for flere detaljer. Ingen av kvinnene har blitt frastjålet noe.

Stokkli opplyser til VG at det ikke er noen relasjon mellom kvinnene og gjerningsmannen.

Overfallene skjedde i løpet av 45 minutter. Det første overfallet ble meldt til politiet klokken 23.25, deretter klokken 23.44 i statsråd Mathiesens vei og det siste klokken 00.10 i Veitvetveien.

De tre overfallene skjedde i løpet av kort tid natt til torsdag.

Ba om observasjoner

Politiet søkte i natt etter en mann på rundt 25 år og 180 centimeter høy. Mannen som er pågrepet og siktet for hendelsen stemmer med beskrivelsene som ble gitt til politiet.

– Ut fra den etterforskingen vi har bedrevet i natt har vi kommet fram til en navngitt person. Vi dro til adressen til denne personen, og han er da pågrepet og mistenkt for å stå bak alle de tre overgrepene, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Gjermund Stokkli.

Laster Twitter-innhold