Svensk angrepsspiller klar for Sarpsborg 08

26 år gamle Jonas Lindberg har signert en kontrakt med Sarpsborg 08. Svensken kommer fra Ljungskile i svensk 1. divisjon.

Jonas Lindberg

Jonas Lindberg står bak 44 målpoeng hos Ljungskile de siste tre sesongene.

Foto: Micke Norrby/Med tillatelse fra Ljungskile SK

– Vi er veldig trygge på denne signeringen, for dette er en spiller vi har sett i Sverige i 5–10 kamper. Han er en kreativ og offensiv spiller, som kan være kant, hengende spiss og spiss, sier sportssjef Thomas Berntsen om Jonas Lindberg.

Den svenske 26-åringen har signert en kontrakt på to år og kommer sist fra spill i Ljungskile, der han blant annet ble kåret til lagets beste spiller forrige sesong.

Ifølge svenskfotboll.se står Lindberg med fem mål og åtte målgivende på 29 seriekamper denne sesongen. De siste tre sesongene har han sikret 44 målpoeng (20 mål og 24 målgivende) for Ljungskile i Superettan.

Ifølge sportssjefen innehar Lindberg en fin teknikk og god balanse.

– Det kan hende vi har vært heldige, men hver gang vi har sett Jonas, så har han preget kampene. Nå får han en enda bedre treningshverdag og jeg tror kunstgress kommer til å favorisere ham. Vi husker også at han var med på å rundspille oss i en treningskamp i vinter.

Jonas Lindberg er den tredje spilleren som har signert for Sarpsborg 08 de siste dagene, etter at keeperne Anders Kristiansen og Arild Østbø signerte mandag.