Hopp til innhold

Strikker gensere til hunder

Flere heldige hunder kan vente seg en varm, hjemmestrikket genser under juletreet i år. Linda Berg-Lennertzen har hendene fulle med bestillinger.

Hundegensere

Hunder holder varmen med hjemmestrikkede gensere.

Foto: Linda Berg-Lennertzen

Når mørket og kulda slår til på vinterstid er det godt å ha en god ullgenser å trekke ned over kroppen. Men dette gjelder ikke bare oss mennesker. Flere av våre firbente venner kan også fryse, og dette har Linda Berg-Lennertzen gjort noe med. Hun strikker nemlig ullgensere til hunder landet rundt. Dette skriver Smaalenene Avis.

For tre år siden begynte Berg-Lennertzen å strikke gensere til hunder.

– Jeg begynte med å strikke sokker og luer til venner. Så fikk jeg en forespørsel om jeg strikket hundegensere - noe jeg aldri hadde prøvd på. Men jeg gav det et forsøk og da var det i gang, sier hun.

Får henvendelser fra hele landet

Linda Berg-Lennertzen

På en god dag kan Berg-Lennertzen strikke opp til tre gensere.

Foto: Privat

Siden den gang har produksjonen av hunde-gensere ekspandert. Lennertzen begynte med å legge ut annonser på finn.no, og fra da av har etterspørselen bare økt.

– Jeg har en gruppe på facebook, og der er det snart 1100 medlemmer nå. Så det har tatt veldig av, sier hun.

Hundeglade mennesker i hele landet bestiller gensere til sine firbente venner, men størst er pågangen fra nord.

– Jeg får egentlig flest henvendelser fra nord. Og der begynner det veldig tidlig, i september. Det har vel noe med kulda å gjøre, sier Berg-Lennertzen.

Strikker Marius-mønster

Den strikkeglade damen fra Askim har nok av bestillinger nå før jul. 42 gensere er ferdigstrikket, og 12 gjenstår. Og over nyttår har det allerede kommet inn bestillinger på 19 gensere. Berg-Lennertzen har spesialisert seg på å strikke gensere med Marius-mønster, og har godkjennelse for salg av Mariusprodukter basert på mønsteret fra 1953. Og er hun effektiv, kan hun klare å strikke opptil tre gensere på en dag.

– Jeg bruker tjukt garn og tjukke pinner, og da går det rimelig fort, sier hun og legger til at det blir ganske mange hunder som får en pakke under treet i år.

Strikker til alle raser

Gjennom de siste årene har Berg-Lennertzen strikket gensere til veldig mange hunderaser, særlig mye til den franske bulldogen. I tillegg er det flere raser som går igjen som dvergpincher, chihuahua, whippet og grayhound.

– Trenger hunder egentlig gensere?

– Det er mange hunder som ikke har underpels og de fryser når det blir kaldt ute, sier hun og legger til at det er mange hunder som egentlig ikke er beregnet for det klimaet vi bor i.

Men selv om henvendelsene er mange, understreker Berg-Lennertzen at strikkingen forblir en hobby.

Brun hundegenser

Hundegenserene skal varme en kald hundekropp.

Foto: Privat

– Det er bare en hobby. De som strikker for andre, vet at det er veldig dårlig betalt. Så inntekten er ikke så stor, men jeg får mye glede ut av det!