Fabian Stang og Røsland ønsker gjenvalg

Både ordfører Fabian Stang (H) og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) har sagt ja takk til å fortsette.

Stian Berger Røsland og Fabian Stang

LATTER: De to Høyre-politikerne har bare gode ting å si om hverandre, i hvert fall til NRK.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

De to Høyre-toppene har gitt nominasjonskomiteen i Oslo Høyre beskjed om at de ønsker gjenvalg ved kommunevalget neste høst.

– Oslo er en fantastisk by å bo i, det er en by i en enorm vekst. Jeg vil være med videre for å skape en raus og spennende by også i årene som kommer, sier ordfører Fabian Stang til NRK.

– Å være byrådsleder er en enestående mulighet til å være med å påvirke utviklingen av byen, sier Stian Berger Røsland.

Vil du fortsatt ha Røsland som byrådsleder og Stang som ordfører? Diskuter nederst i artikkelen.

Byrådsleder siden 2009

Stian Berger Røsland (H) er født i Oslo i 1976 og har bodd i Oslo hele sitt liv, med unntak av et år i Bergen mens han var barn.

Han tok over som byrådsleder etter at Erling Lae trakk seg høsten 2009. Han ble leder av Oslo Unge Høyre i 1996, og ble valgt inn i bystyret i 1999.

– Jeg ønsker å sørge for at alle innbyggerne i Oslo har en by som vi alle ønsker å leve i og som vi kan være stolt av.

På spørsmålet om hvilke visjoner han har for den kommende valgkampen, svarer han miljø, klimaarbeid og kollektivtrafikk.

– Konflikten mellom bil og buss kommer til å være høyt på agendaen. I tillegg har jeg et ønske om at mye av det vi har fått til i Oslo-skolen, også skal overføres til Oslo-barnehagene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fabian Stang og Stian Berger Røsland

FIRE NYE ÅR: Fabian Stang og Stian Berger Røsland vil ha fire nye år som henholdsvis ordfører og byrådsleder i Oslo.

Foto: Olav Juven / NRK

Hovedstadens gallionsfigur

Advokat, politiker, gallionsfigur og nakenbader. Og siden kommunevalget i 2007 har Fabian Stang også vært ordfører i Oslo.

Han er født i 1955. Siden 1999 har Stang sittet i bystyret for Høyre siden, og har siden det vært medlem av alle bystyrets komiteer. I 2011 ble Stang kåret til Årets Osloborger av avisen Aftenpostens lesere.

Dersom jeg blir gjenvalgt vil jeg prøve å videreføre det borgerlige samarbeidet på en god måte til byens beste. Og til inspirasjon for resten av landet, sier Stang.

Som ordfører i et by-parlamentarisk system, kan det være lett å glemme at det tross alt er en politiker det er snakk om.

– Men det er politikken og det politiske arbeidet som driver meg. At jeg også får være med å synliggjøre byen er bare morsomt.

Skryter av hverandre

Og om hverandre har de bare gode ting å si.

– Fabian er en raus og åpen person som jeg er utrolig glad for å ha blitt kjent med. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med ham, hvis jeg får lov, sier Røsland om sin partikollega.

Heller ikke Stang sparer på komplimentene.

– Når jeg får ros m ting som er bra i Oslo, så er det egentlig Stian som fortjener det. Han leverer og jeg får skryt, sier Stang til NRK.

Oslo Høyre nominerer sin byrådslederkandidat og ordførerkandidat på et møte 1. september.