Speiderborgen rustes opp

Nye toaletter og overnattingsplasser skal være med på å gjøre turhytten mer brukervennlig.

Med sin beliggenhet midt i skiløypenettet i Øvre Tune er den også optimal i bruk som en skihytte i helgene. Så hver søndag holdes Speiderborgen åpent for å servere turgåere og andre friluftsmennesker i Sarpsborgmarka.

Hytten er renovert for omlag 1.5 milioner kroner. Med blant annet et helt nytt inngangsparti, nye vinduer og et stort vedskjul skal Speiderborgen bli mer attraktiv til utleie.

Utallige muligheter

- Når vi har gjort så mye her, så er det fordi vi ønsker at allmennheten også skal bruke hytten. Skoleklasser kan ha stjernetitting, eventyrstunder eller lesevake, forteller Kari Hansen.

– Vi kan også ta imot større foreninger, for varmestuen kan ta imot nesten 60 ersoner til forelesninger eller lignende. Så det er mange muligheter her som vil skal bli tatt i bruk, legger hun til

Hun er styreleder i St. Georgsforeningen, som er en samling av alle speiderlederne i Sarpsborg. Og det er de som står bak denne oppussingen.

Samlingssted

Hytten tilhørte tidligere skiforeningen i Sarpsborg, og var et samlingssted for turgåere og andre friluftsmennesker. Det er det St. Georgsforeningen skal prøve å gjenskape, i tillegg til speidertreffene og utleiemulighetene.