Satte fyr på seg selv hos NAV

Politi og ambulanse rykket ut til NAV på St. Hanshaugen i Oslo, etter at en kvinne satte fyr på deler av klærne sine.

NAV St. Hanshaugen

Politiet og de andre nødetatene rykket ut til NAV-kontoret på St. Hanshaugen fredag formiddag, etter at en kvinne tente på klærne sine inne på kontoret.

Foto: Kristoffer Hagen / Tipser

NAV St. Hanshaugen

Politiet skal etterforske saken, og jobber for å finne ut hva som er årsaken til hendelsen på NAV-kontoret på St. Hanshaugen i Oslo.

Foto: Kristoffer Hagen / Tipser

Ifølge politiet er flammene slukket, og kvinnen er kjørt til sykehus.

Meldingene til politiet fra folk som var på NAV-kontoret på St. Hanshaugen kom inn like før klokken 10.00 fredag formiddag.

Personer som var i nærheten fikk raskt hjulpet kvinnen.

– Etter kort tid fikk vi også telefoner om at flammene hadde blitt slukket, så det hadde folk rundt henne klart å gjøre, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Tor Gulbrandsen til NRK.

Laster Twitter-innhold

– Opprivende opplevelse

Kvinnen fikk brannskader i ansiktet og på kroppen, men var ved bevissthet da hun ble kjørt til sykehuset.

Politiet vet ikke hvor store skadene er, men forteller at hendelsen var svært opprivende for dem som ble vitne til at kvinnen tente på klærne sine.

– Vi har en del vitner på stedet, som forståelig nok er ganske berørt av dette som har skjedd. Vi jobber med å ta vare på disse på best mulig måte, sier Gulbrandsen.

Ansatte og vitner som trenger det, får bistand fra helsevesenet. Så langt vet ikke politiet hva som er årsaken til hendelsen.

– Det er noe av det vi nå jobber for å få klarhet i.

Stenger kontoret

NAV vurderer fortløpende hvor lenge de skal holde kontoret på St. Hanshaugen stengt, men trolig blir det ut dagen.

Kontoret har rutiner for slike situasjoner, og jobber sammen med akutteamet fra Legevakten.

– Selv om vi har rutiner er ikke dette noe som skjer hver dag, så i dag må vi støtte de ansatte, sier fylkesdirektør i NAV Oslo, Hege Farnes Hildrum.

De ansatte på NAV-kotoret fikk slukket flammende med tepper og skumapparat, da en kvinne tente på seg selv inne på kontoret. NAV-kontoret har hatt oppfølging av et akutteam fra Legevakten. Bedriftshelsetjenesten vil også følge opp de ansatte. Intervju med Hege Farnes Hildrum, fylkesdirektør i NAV Oslo.

SLUKKET FLAMMENE: De ansatte på NAV-kotoret fikk slukket flammende med tepper og skumapparat, forteller Hege Farnes Hildrum, fylkesdirektør i NAV Oslo.