– Vi må klype oss i armen hver dag

Drømmer du om å reise verden rundt i et år? Det er enklere enn du tror, mener familien Ferguson som lever ut drømmen.

Stine Ferguson

LEVER LIVET: Stine og Paul Ferguson, men sønnene Jack og Leon, nyter livet på reise. De fulgte drømmen og lever den ut i alle verdenshjørner.

Foto: Privat

Det hele startet på en vingård i Italia, hvor Stine og Paul Ferguson var på permisjon med sønnen Jack for åtte år siden.

Man kan leve utrolig billig og vi bor for maks 400 kroner natten. Mange tror også flybilletter er dyrt, men vi reiser med lavprisselskaper og utenom sesong

Stine Ferguson

– Vi snakket om hvor vi ville være om ti år og vi var begge enige om at drømmen var å reise verden rundt, forteller Stine Ferguson.

– Ikke vær vinglete

De bestemte seg for å opprette en sparekonto, som de har fylt på jevnt og trutt.

– Vi begynte å rive ut ark fra blader og magasiner fra steder vi ville reise til.

Familien Ferguson klare til å reise

AVREISE: I august i fjor reiste familien fra Gardermoen ut i verden. Det har gått mye lettere enn de hadde trodd.

Foto: Privat

Familien på tre ble til fire, og for et halvt år siden reiste mamma Stine, pappa Paul, sønnen Jack på ni og Leon på fem ut i verden for å bli borte i et år.

– Det første man må gjøre for å realisere drømmen, er å bestemme seg for å gjøre det. Ikke være vinglete, for det er lett å utsette.

De søkte permisjon fra jobb og skole, leide ut huset i Fredrikstad, begge bilene og la en plan for undervisning for Jack.

Selv om det er store variasjoner i hvor mye et slikt år vil koste, bør man ha spart opp minst 500.000 kroner, mener Stine.

Familien reiser jorda rundt

KNYTTET SAMMEN: Familien har vokst på reise ut i verden sammen, forteller mamma Stine Ferguson. Her sammen med Jack, Leon og mannen Paul.

Foto: Privat

– Man kan leve utrolig billig og vi i snitt for 400 kroner natten. Mange tror også flybilletter er dyrt, men vi reiser med lavprisselskaper.

Noen dager og steder bor de litt dyrere, slik at barna kan kose seg med svømmebasseng.

– Vokst som familie

Å reise med barn har gått mye enklere enn de hadde trodd.

– Selvfølgelig kan det bli litt intenst til tider, men vi gjør så mye forskjellig og opplever mye sammen, forteller hun.

De har vært nøye med å spise mat som er skikkelig tilberedt og har tatt alle nødvendige vaksiner. Så langt har de unngått å bli syke.

Reiser jorden rundt

DRØMMEN: Stine, Jack, Leon og Paul skal være borte fra Fredrikstad i et år, og angrer ikke et sekund på at de reiste ut.

Foto: Privat

Familien Ferguson har blitt enda bedre knyttet sammen.

– Jeg må klype meg i armen hver eneste dag. Etter skolen har vi gått ned på stranden for å lage strandslott og hatt fantastiske hverdagsøyeblikk. Vi har vokst veldig som familie.