Mann i kunstig koma etter slåsskamp

Mannen som ble angrepet ved Nationaltheatret søndag kveld fikk alvorlige hodeskader, og ligger i kunstig koma. Nå etterlyser politiet vitner.

Slagsmål ved Nationaltheatret

GROV VOLD: Politet satte opp sperringer utenfor Nationaltheatret T-banestasjon etter et masseslagsmål søndag kveld. En mann ble alvorlig skadd.

Foto: Solum, Aleksander / NTB scanpix

En rumensk mann i 20-årene ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader etter å ha blitt angrepet av tre menn like utenfor nedgangen til T-banestasjon.

Hendelsen skjedde søndag kveld kl. 18.15.

– Mannen ligger fortsatt i kunstig koma på Ullevål sykehus, sier politiførstebetjent Einar Kroglund ved Sentrum politistasjon til NRK.

– Så lenge han ligger i koma vet vi ikke hvor alvorlig skaden er.

Dermed har politiet naturlig nok heller ikke kunnet avhøre mannen om hvem som angrep ham, og hvorfor. Nå etterlyser politiet vitner til hendelsen og flukten fra åstedet.

– Svært få vitner har meldt seg

– Det var veldig mye folk i området, men vi har svært få vitner som har meldt seg, sier politiførstebetjent Einar Kroglund ved Sentrum politistasjon til NRK.

– Vi har snakket med to-tre stykker. De forteller at det har vært en slåsskamp mellom flere parter, og at tre personer stakk fra stedet.

Gjerningspersonene er beskrevet som mest sannsynlig rumenske, og skal ha løpt i retning Stortinget etter hendelsen.

– Det er veldig vanskelig å vite hva som egentlig har skjedd i forkant her. Ut fra vitnebeskrivelser og forklaringer framstår det som et uprovosert angrep. Etterforskningen vil etter hvert vise om det er en foranledning, sier Kroglund.

  • Politiet ber vitner kontakte Sentrum politistasjon på telefon 22705328 mellom kl. 08-16, og 22705410 mellom kl. 16–08