Pellegrino scoret og feiret med et teppe

Mjøndalens Amahl Pellegrino sa takk for sist ved å bre et teppe over seg da han scoret to mål i 3-0-seieren mot Jerv i 1. divisjon.

Amahl Pellegrino

Amahl Pellegrino scoret Mjøndalens andre mål da laget slo Jerv 2–0 i 1. divisjon tirsdag. Her fra en Eliteseriekamp mot Lillestrøm.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Pellegrino var så frossen at han trengte medisinsk hjelp etter kvalifiseringskampen til Eliteserien mellom de to lagene forrige sesong.

Tirsdag sa han takk for sist til Jerv-leiren som mente forholdene var spillbare. Etter 37 minutter dunket han inn 2–0 og feiret ved å hente et teppe og bre det rundt seg foran de tilreisende Jerv-supporterne. Like før slutt la han på til 3–0 med sin andre scoring.

– Det er godt. Det er alltid deilig med mål, men når man setter to mål i en toppkamp så er det ekstra deilig, sier Pellegrino til NRK etter kampslutt.

Amahl Pellegrino

Pellegrino måtte varmes med teppe da Jerv og Mjøndalen møttes til kvalifiseringskamp etter forrige sesong.

Foto: Sander Heggheim, NRK

Keepertabbe til 1–0

Før det hadde kaptein Pontus Silfwer gitt hjemmelaget ledelsen 1–0.

Svensken plukket opp en ball i returrommet og gikk på skudd. Avslutningen gikk rett på Jerv-keeper Øyvind Knutsen, men vestfoldingen feilberegnet ballbanen og lot ballen fly inn i nettmaskene til 1–0.

En forholdsvis jevnspilt førsteomgang endte med tomålsledelse til Vegard Hansens lag og bortelaget fra Grimstad maktet aldri å true seieren etter pause.

– Vi var veldig effektive. Vi scoret på nesten alt vi hadde av sjanser og det er lov det. Vi forsvarte oss godt, sier trener Vegard Hansen til NRK.

– Det var en utypisk Mjøndalen-kamp for vi hadde ballen mindre enn vi vanligvis har på hjemmebane. Men poengene og målene er like viktige for det, sier Hansen.

Mer med

Vegard Hansen

MIF-trener Vegard Hansen.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Jerv var likevel mer med etter hvilen, men Arne Sandstøs mannskap maktet aldri å sette inn noen voldsom sluttspurt og Pellegrino sikret tre poeng da han på bakre stolpe satte inn 3–0. Et innlegg fant kantspilleren som med innsiden av foten satte ballen i mål, utakbart for Knutsen.

– Jeg føler det er en kamp under pari offensivt. Men vi er kompakte og solide bakover. Det er gøy å vinne sånne kamper også, sier Pellegrino.

Resultatet gjør at Mjøndalen ligger på femteplass med sju poeng, mens Jerv har fått en svak start på sesongen og ligger på 12.-plass med ett poeng etter tre kamper.

– Man skal ikke kikke på tabellen etter tre runder, det har vi lært. Vi ble kanskje litt «cocky» i fjor da vi slo Kristiansund 3–1 her, etter det var det ikke veldig mye å rope hurra for. Nå har vi startet solid, så må vi bare bygge videre og bli bedre på det vi er dårlige på i dag, forklarer tomålsscoreren.

– Det er tidlig enda, men vi har kommet veldig godt i gang. Nå er vi med der oppe, det er godt å ta med seg videre, avslutter Hansen.

Mjøndalen - Jerv

Mjøndalen er ubeseirede etter tre kamper av årets sesong.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK
Laster innhold, vennligst vent..