Øystein Mæland ny direktør på Ahus

Øystein Mæland, som blant annet har forhistorie som toppolitiker i Ap og politidirektør, blir ny administrerende direktør på Ahus.

Øystein Mæland utnevnt til ny administrerende direktør ved Ahus.

NY TOPPJOBB: Øystein Mæland er klar for en ny toppjobb. Tidligere har han blant annet vært politidirektør.

Den tidligere politidirektøren Øystein Mæland ble ansatt i et ekstraordinært styremøte tirsdag ettermiddag. Stillingen som politidirektør trakk han seg fra etter kritikken som ble rettet mot politiet, i rapporten fra 22. juli-kommisjonen.

Han er utdannet psykiater og kommer nå fra stillingen som assisterende direktør i Helsedirektoratet.

Vil utvikle Ahus videre

I en pressemelding skriver han at han er svært glad for muligheten for å lede Ahus og bidra til å utvikle sykehuset videre, sammen med gode og engasjerte medarbeidere.

Øystein Mæland er lege og spesialist i psykiatri og har vært divisjonsdirektør for psykiatri på Ullevål universitetssykehus (2004-09) og klinikksjef for psykisk helse og rusbehandling ved Oslo universitetssykehus (2009 – 11).

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Øystein Mæland og styreleder Per Christian Voss

NY SJEF: Styreleder Per Christian Voss gratulerer Øystein Mæland med jobben som administrerende direktør ved Ahus. Han vil tiltre i stillingen 12. mai.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Kastet styret

Det tidligere styret ved Ahus ble kastet i slutten av mars, og et nytt styre med Per Christian Voss som leder var på plass under en uke senere. Styrets første oppgave har vært å få på plass en administrerende direktør på sykehuset.

Styreleder Per Christian Voss uttaler at Øystein Mæland er meget godt kvalifisert for en av de mest krevende lederutfordringene i norsk helsetjeneste.

– Øystein Mæland kjenner norsk helsevesen meget godt og har selv jobbet som psykiater, han har ledet psykiatrien ved Oslo universitetssykehus, og han har hatt viktige lederoppgaver som politidirektør og nå assisterende helsedirektør. Samtidig har Øystein Mæland dyp samfunnsforståelse og politisk forståelse som tidligere statssekretær i flere Ap-regjeringer.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

ahus

Ahus har vært preget av uro og konflikter de siste årene. Den forrige topplederen måtte gå av i oktober.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Les mer: Nytt styre ved Ahus

I oktober i fjor gikk administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir av med umiddelbar virkning. Bakgrunnen var blant annet konflikten med sykepleierne om helgeturnus.

Går ut i overlegepermisjon

Viseadministrerende direktør Stein Vaaler har fungert som sjef siden den forrige

Stein Vaaler, Ahus

Stein Vaaler var en av favorittene til å få jobben som administrerende direktør. Nå går han over i en overlegepermisjon.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

direktøren gikk av.

Han har vært en av søkerne til toppstillingen og mange regnet med at han skulle få jobben.

Det har vært konkurranse om stillingen som administrerende direktør ved Ahus helt til det siste, og Voss takket Stein Vaaler for innsatsen. Stein Vaaler går nå ut i overlegepermisjon, ifølge en pressemelding fra sykehuset.