Naboduell i eliteseriepremieren

Det er duket for et realt lokaloppgjør i Remmenhallen søndag kveld. HK Halden tar imot Fredrikstad Ballklubb i den første serierunden av kvinnenes eliteserie.

Trener Morten Holmen

Trener Morten Holmen og HK Halden kunne feire opprykk til eliteserien i våres. Søndag møter de Fredrikstad Ballklubb i sesongåpningen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Vertene fra Halden rykket opp fra førstedivisjon i våres, og skal for første gang i klubbens historie spille på øverste nivå i norsk damehåndball. FBK, på sin side, reddet plassen i eliteserien med et nødskrik gjennom kvalifiseringsspill i april.

Dermed er det to lag fra Østfold i toppdivisjonen og allerede i serieåpningen, i kveld klokken 18, møtes de to naboene i Remmenhallen.

– Det er første kamp, og i tillegg lokaloppgjør. En stor begivenhet for jentene. Jeg tror det blir en tett og spennende kamp med få mål. Begge lagene kjenner hverandre godt, sier HKHs trener Morten Holmen til Halden Arbeiderblad.

– En knallstart på sesongen

De nyopprykkede haldenserne mener det er gjestene som må tåle favorittstempelet. HKHs Pernille Wang Skaug håper likevel at de skal kunne knipe seieren.

– Fredrikstad er et lag vi har en sjans til å matche, og sånn sett er det veldig greit å møte dem i første kamp.

– Det er egentlig veldig spesielt at vi får lokaloppgjør i første kamp, men det gjør det jo ekstra morsomt. Da får vi en knallstart på sesongen, sier Skaug til NRK.no.

I FBK-leiren er det også en spent stemning foran sesongens første eliteseriekamp, og høyre bakspiller Anette Helene Hansen forteller at de har gledet seg lenge til sesongstart.

– Det blir en veldig morsom kamp håper vi. Vi har jo møtt Halden tidligere da vi spilte i førstedivisjon og i cuper, så vi kjenner til noen av spillerne. Men som oss har de jo også fått mye nytt, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Oppvarming før HK Halden-FBK

Spillerne varmer opp før lokaloppgjøret.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Tippet i nedrykksstriden

Begge lag er spådd en tung sesong i bunnstriden av håndballekspertene, men ledelsen i FBK har tidligere uttalt at målet er å bli blant de åtte beste og komme seg til sluttspillet.

– Vi blir alltid tippet der nede og har bevist flere ganger at vi holder oss fast i ligaen, så det tenker vi ikke noe på, sier Anette Helene Hansen.

Heller ikke Pernille Wang Skaug fra HK Halden lar seg skremme av tipsene om at laget vil kjempe mot nedrykk i sin debutsesong på toppnivå.

– Vi synes egentlig det er greit, da slipper vi å ha noe press så det går fint.

Håper på fullsatt hall

Remmenhallen har en tilskuerkapasitet på 600 mennesker, og det er ventet stinn brakke til naboduellen.

– Det er ikke hverdagskost for oss. Det var vel så mange her på opprykkskampen vår, men vi er ikke vant til det så det blir gøy, sier Skaug.

Også gjestene fra Fredrikstad satser på at håndballinteresserte østfoldinger kjenner sin besøkelsestid i kveld.

– Vi håper og tror det blir full hall, jeg hørte at det bare er plass til 600 så vi får se hvor mange det blir, sier Anette Helene Hansen.

HK Halden mot FBK

Tribunene begynner å fylle seg opp i Remmenhallen i god tid før kampstart.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK