NRK Meny
Normal

– Et helt års jobb avgjøres med én kamp

Både Fredrikstad BK og HK Halden tapte sine kamper i kveld. Dermed blir ikke nedrykksstriden avgjort før i siste serierunde førstkommende lørdag.

Fredrikstad Ballklubb

FBK-keeper Hanna Edvardsson måtte plukke 32 baller ut av nettet i skjebnekampen mot Glassverket.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Fredrikstad BK tapte 23–32 for Glassverket, samtidig som Nordstrand slo Oppsal 25–22 i kveld. Dermed måtte FBK-jentene håpe på Tertnes-seier over Halden for at nedrykket ikke skulle bli et faktum allerede i kveld.

Ida Marie Wernersen

FBK-spiller Ida Wernersen er irritert på feilene laget gjorde tidligere i sesongen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Tertnes innfridde med sin 24–18 seier over Halden i Remmenhallen. Dermed blir ikke nedrykksstriden avgjort før i siste serierunde.

– Dette er kjipt og man tenker tilbake på gangene vi kunne avgjort dette tidligere i sesongen. Det er ikke de siste kampene det står på, det er tidligere i sesongen vi har gjort feil. Det blir tøft, men vi har én sjanse igjen, sa FBK-spiller Ida Wernersen til NRK umiddelbart etter kampslutt i Fredrikstad.

Halden best innbyrdes

Før siste serierunde er situasjonen like enkel som den er brutal: Enten FBK eller HK Halden rykker direkte ned. Det andre laget får en ny mulighet til ha holde plassen via kvalik.

Dersom Halden taper eller spiller uavgjort borte mot Glassverket, samtidig som Fredrikstad vinner mot Oppsal, så er det HK Halden som rykker direkte ned.

Dersom Halden-jentene vinner sin siste kamp, så er de sikret kvalik uavhengig av resultatet i Fredrikstads kamp, ettersom HKH leder med ett enkelt mål innbyrdes mot FBK.

– Nå går jeg ut fra at Halden og Fredrikstad er de eneste lagene som har noe som helst å spille for i siste kamp. Vi må til Glassverket og gi alt vi har, også må vi krysse fingrene for at vi kan matche dem. Vi får håpe at de har feiret sølvet i mellomtiden, sier Halden-trener Morten Holmen.

HK Halden

Tertnes kunne juble for bronse i eliteserien, mens HK Halden går nok en skjebnekamp i møte.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Alt avgjøres

Han forteller at det er en spent stemning i Haldens spillergruppe før siste serierunde.

– Det er nå det hele skal avgjøres. Et helt års jobb skal avgjøres med én kamp. Det blir spennende å se hvordan dette går, avslutter han.

Nordstrand ligger på plassen over kvalik med 16 poeng, men verken Fredrikstad eller Halden (begge 14 poeng) kan ta dem igjen ettersom Nordstrand er best i innbyrdes oppgjør mot begge lag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Krever sikrere tunnel

  Vegvesenet må vurdere en regulering som begrenser mengden trafikk som kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen samtidig. Det sier leder i samferdselskomiteen i Østfold, Olav Moe.
  I går mistet en kvinne livet etter en frontkollisjon mellom et vogntog og en personbil i tunnelen.

  Nå er Oslofjordtunnellen sikret, men den må sikres bedre, sier Moe.

  Alvorlig trafikkulykke Oslofjordtunnelen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Laabak ut av departementet

  Fremskrittspartiets Bjørnar Laabak fra Fredrikstad er ute av jobben som statssekretær under Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner etter et drøyt år. Monica Mæland (H) har tatt over Sanners ministerpost og har med seg egne statssekretærer.

  Bjørnar Laabak (Frp)
  Foto: Petter Larsson / NRK