NRK Meny
Normal

Halden sikret kvalikplassen i siste sekund

Det ble en dramatisk slutt på sesongen i eliteserien i håndball for kvinner. Thrilleren endte med nedrykk for Fredrikstad. – Vi følte oss aldri trygge, sier Halden-spiller.

HK Halden

Jentene til HK Halden kunne slippe jubelen løs for en ny sjanse til å sikre eliteserie-kontrakten.

Foto: Morten Holmen

Begge lag hadde muligheten til å sikre kvalikplassen i aller siste serierunde..

Halden hadde det beste utgangspunktet, ettersom de ledet med ett enkelt mål i innbyrdes oppgjør mot fylkesrivalen.

Nedrykksstriden ble en thriller, som HK Halden til slutt kom seirende ut av,- takket være nettopp det ene målet.

– Nå er det god stemning i garderoben. Vi bruker litt ekstra tid i dag og bare nyter følelsen, sier Halden-spiller Pernille Wang Skaug, før hun legger til:

– Det kunne ikke vært verre for Fredrikstad, faktisk. Jeg synes synd på dem nå, når hele sesongen blir avgjort på ett mål.

Avgjort på tampen

Det ble en spennende sesongavslutning for de to lagene. Mens Fredrikstad hadde god kontroll på Oppsal, ble det en svært jevn kamp mellom Halden og Glassverket.

Da sluttsignalet for kampen i Oslo gikk kunne FBK-jentene slippe jubelen løs for 25–19 seier og det de trodde var sikker kvalikplass.

– Det er utrolig kjipt og veldig rart. Jeg var helt sikker på at vi hadde klart det, sier FBK-spiller Anette Helene Hansen til Fredriksstad Blad.

Fredrikstad Ballklubb

Hanna Edvardsson og Fredrikstad BK må ta den tunge veien ned i 1. divisjon etter et nedrykksdrama som varte til aller siste sekund.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Gledestårer

I Drammenshallen var det dog fremdeles kamp om poengene. Tre minutter før full tid sto det 22-22, noe som ville bety nedrykk for Halden.

Men Cecilie Mørch Hansen sendte haldenserne opp i 23-22. Halvminuttet før slutt økte Martine Moen til 24-22, før Glassverket reduserte like etterpå.

Med sekunder igjen av kampen var Moen frempå igjen og sikret HK Halden-seier med 25–23. Da kom tårene i Drammen.

– Gledestårerene kom da den siste fra Martine gikk inn. Det var veldig jevnt og vi følte oss aldri trygge. Men vi skjønte at det gikk da vi fikk det målet, sier en strålende fornøyd Pernille Wang Skaug.

Møter Rælingen

Dermed må Fredrikstad Ballklubb ta den tunge veien ned til 1. divisjon, mens Halden fremdeles har muligheten til eliteseriespill via kvaliken.

Der møter haldenserne Rælingen.

– Nå er alle jentene klare for å jobbe beinhardt frem mot kvalikkampene, for vi skal ikke la denne sjansen gå fra oss. Det skal ikke være noen tvil om hvilket lag som skal spille i eliteserien neste år, sier Wang Skaug.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold