Hopp til innhold

Mann pågrepet og siktet for grov overfallsvoldtekt på Grønland

Politiet i Oslo har pågrepet og siktet en 30 år gammel indisk statsborger for en voldtekt begått i en bakgård på Grønland natt til 23. september.

Grov overfallsvoldtekt på Grønland 23. september

GRØNLAND: I en felles bakgård for Grønland 12 og Breigata 3, 5, 7 og 9, ble en kvinne i 50-årene utsatt for en grov overfallsvoldtekt natt til tirsdag 23. september.

Foto: POLITIET

Siktede ble pågrepet tirsdag 30. september kl. 16.50 i Brugata i Oslo av en patrulje som jobbet med lommetyveri. Han har vært etterlyst internt hos politiet etter at en kvinne i 50-årene ble utsatt for grov voldtekt og ran på Grønland i Oslo natt til 23. september.

Ifølge politiet er mannen 30 år gammel og indisk statsborger. Da mannen ble pågrepet hadde han på seg en flybillett til utlandet med avreise i dag.

– Ved pågripelsen fant vi en flybillett med utreise til Polen i dag. Så det var svært viktig at han ble pågrepet i går, sier Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Politiet har tidligere uttalt at de har ansett han som ustabil og at det kunne være fare for at skulle gjenta alvorlig vold.

Mannen skal avhøres i morgen. Han er kjenning av politiet fra tidligere, og har vært pågrepet for trusler og skadeverk.

– Ut fra de opplysningene vi har han ikke tilknytning til noe miljø. Han er uten fast bopel i Norge, og har ikke noe tilknytning til Oslo. Han har vært her for en ukjent periode og det kan se ut som han har tilhørighet i polen, sier Lid.