LSKs mesterligakamp blir ikke vist på TV

Seriemesterne LSK Kvinner har spilt seg til åttendedelsfinale i mesterligaen. Men oppgjøret mot regjerende mester FFC Frankfurt på Åråsen onsdag kveld er ikke mulig å se på tv.

LSK vidare i CL

Slik så det ut da LSK Kvinner vant over FC Zürich og gikk videre til åttendedelsfinale. De møter FFC Frankfurt til kamp onsdag kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er kjedelig når vi ønsker å satse på kvinnefotball, sier markedssjef Kristine Skuland Nilsen i LSK Kvinner.

Hun har sett kvinnene med de gule draktene kjempe seg til både seriegull og åttendedelsfinale i mesterligaen dette året. Nilsen synes det er trist at ingen får se kvinnene spille kampen mot Frankfurt på hjemmebane.

– Det er veldig viktig for klubben vår og for kvinnefotballen at norske lag er med i Champions League for damer, men det blir med en bismak når kampen ikke blir vist på tv, sier Nilsen.

Har forsøkt å selge TV-rettigheter

Rettighetene til å vise mesterligaen eies av Eurosport, men rettighetene til kamper på Åråsen før semifinalene er det LSK kvinner som eier.

Ved tidligere kamper har de prøvd å selge rettighetene til flere norske mediehus, men uten hell.

Blant annet var NRK en av dem som sa nei.

– Den kampen kunne vært interessant å vise dersom vi også hadde hatt rettighetene til selve mesterligaen, men det har vi ikke. Vi har prioritert å bruke ressursene til å vise flere landslagskamper en noen gang, i tillegg til å sende cupen for kvinner og toppserien, sier Runar Østmo, rettighetssjef for sport i NRK.

Kristine Skuland Nilsen sier at hun har hørt om fotballklubber som har fått 10 000 euro for å selge rettighetene. LSK sier de aldri har tenkt på en bestemt pris, bortsett fra å få dekket ekstrautgifter.

– Rart det ikke er større interesse for kvinnefotball

Men Tone Angeltveit, daglig leder i Serieforeningen for kvinnefotball, tror ikke norske mediehus vet hva de går glipp av.

– Jeg synes det er veldig synd at ikke de norske mediene ser verdien av å vise topp internasjonal klubbfotball. Der spiller de aller beste vi har på kvinnesiden. Jeg synes det er synd at ikke folk ikke får se det, sier Angeltveit.

Nilsen i LSK Kvinner ønsker seg at kvinnefotball i Norge en gang blir like stort som i andre land.

– Jeg synes det er rart at vi ikke er på samme sted som Tyskland, der fotball for kvinner er en stor idrett. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så stor forskjell på Norge og andre land, sier hun.

Eurosport vil ikke vise kampen mellom LSK Kvinner og FFC Frankfurt som spilles onsdag kveld, fordi de ikke har rettighetene til kampen. De vil vise returoppgjøret i Tyskland 18. november. Romerikes Blad er den eneste aktøren som viser kampen. De streamer kampen på nettsiden deres, og den er kun tilgjengelig for deres medlemmer.