Mykjåland sendte LSK videre i mesterligaen

Lene Mykjåland ble den store helten da LSK kvinner slo ut FC Zürich og gikk videre i mesterligaen.

LSK vidare i CL

JUBEL: LSK-kvinnene jublet for seier på Åråsen i hjemmemøte og med 1–1 borte i Sveits kunne de også juble i kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm er klare for åttendedelsfinale i mesterligaen etter et svært spennende returmøte mot sveitsiske FC Zürich. Lene Mykjåland ble den store helten etter ekstraomganger i Sveits.

– Det var utrolig deilig. Vi spiller en god defensiv kamp, vi har bra struktur, vi skaper sjanser, men vi setter ikke dem før vi virkelig må. Da vi satte Lene Mykjåland alene med keeper og hun satte den i mål følte jeg at det gikk veien. Det var helt nydelig. Det er jo det vi drømt om siden vi vant serien i fjor, så vi er utrolig glade nå, sier assistenttrener Hege Riise.

Landslagstrener Roger Finjord var også superfornøyd med avansementet til Lillestrøm, som eneste norske lag i turneringen.

– Det var helt fantastisk. At vi har et lag som er videre i mesterligaen er kjempebra. Nå får de to nye kamper mot god motstand, som er perfekt mot OL-kvalifisering for landslaget og for klubblagene, sier Finjord.

Måtte ha ekstraomganger

I fjor røyk de ut av første runde av mesterligaen, men i år har LSK kvinner hatt planer om noe helt annet. I sekstendelsfinalen mot sveitsiske Zürich hadde de med seg 1–0 ledelse fra hjemmemøte. Og helt fram til det 87 minutt så det også ut til å være godt nok til avansement.

Men når Marit Sandvei bommer på en takling får plutselig Fabienne Humm fritt leide foran mål. 1–0 til sveitserne og LSK var bare tre minutter unna den europeiske oppturen de håpte på. I stedet måtte romerikingene ut i ekstraomganger.

Holdt unna for trykket

Ekstraomgangene ble jevne, men LSK hadde Lene Mykjåland på topp. Landslagsspilleren kjempet seg fri ni minutter inn i den første ekstraomgangen og satte ballen via keeper og i mål.

– Når det ble ekstraomganger var det ulidelig spennende. Da Mykåland, som har hatt en fantastisk sesong, utlignet må jeg innrømme at jeg ropte høyt, sier Finjord om sin reaksjon etter den avgjørende scoringen.

Sveitserne var svært nær å sikre straffesparkkonkurranse minuttet før slutt, men LSK holdt unna og sikret uavgjort 1–1 og 2–1 sammenlagt.

– Nå blir det spennende videre. Det er utrolig morsomt å spille disse internasjonale kampene, og nå får vi to til. Vi venter å spenning på trekning til mandag, sier Riise.

Neste runde i mesterligaen spilles 11. og 12. november, med returmøte 18. og 19. november.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP
 • Norge-Serbia utsettes

  Uefa bekrefter at alle landskamper i regi av organisasjonen utsettes inntil videre. Det gjelder også EM-omspillet mellom Norge og Serbia.

  Det ble onsdag holdt en telefonkonferanse der 55 medlemsland i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var med. Det var der den nye planen for kampaktivitet ble lansert.

  Ifølge den tyske TV-kanalen ZDF legges det opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen. Det er i denne at Norge og Serbia trolig møtes.

  – Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB.

  Kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det.

  Trening Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal