Hopp til innhold

Lover 50 millioner til dobbeltspor

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete lover penger til nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski.

Tog på stasjon

Mandag ettermiddag

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

- Når Kristin Halvorsen legger fram budsjettet i morgen vil det være noe å glede seg over for folk som er opptatte av tilbudet for de reisende på Østfoldbana, sa en ivrig samferdselsminister foran Stortinget i dag.

50 millioner til dobbeltspor

Liv Signe Navarsete

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Jernbaneverket trenger 50 millioner kroner til planlegging av nytt dobbeltspor Oslo-Ski, og i dag ble det altså klart at pengene blir bevilget.

- Regjeringen vil i budsjettet i morgen følge opp den offensive satsingen vi har på jernbane, og det ligger 50 millioner til planlegging av dobbeltspor mellom Oslo og Ski, sa Navarsete, til jubel fra de mange frammøtte.

Les mer: - Må ha penger til dobbeltspor nå

19.978 underskrifter

Budsjettlekkasjen ble røpet av samferdelsministeren i forbindelse med en markering Folkeaksjonen for nytt dobbeltspor mellom Oslo-Ski hadde utenfor Stortinget.

Folkeaksjonen har sitt utspring i Ski, og har tverrpolitisk støtte både i Oslo, Akershus og Østfold.

Aksjonsgruppen hadde samlet inn 19.978 underskrifter for å få fart på prosjektet, og underskriftene ble i ettermiddag levert av ordførerne i Østfold og Akershus.

Les også: Ordføreraksjon for dobbeltspor

- Utrolig glade for at vi har nådd fram

I løpet av mandagen passerte antall underskrifter 20.000. Lise Vistnes, som er en av ildsjelene som dro igang aksjonen, er godt fornøyd med dagens budsjettlekkasje.

- Vi er utrolig glade for at vi har nådd fram i dag, og vi er glade for å se at flere bryr seg om miljøet. Det betyr så mye for de som bor her, og det er det beste klimatiltaket for regionen vår, sier hun til NRK Østlandssendingen.

Kan stå ferdig om ti år

Pengene til planlegging betyr at byggingen kan komme igang tidligst i 2013 og at dobbeltsporet kan stå ferdig i 2018-2019.

De 50 millionene Jernbaneverket har bedt om skal dekke utgifter til grunnundersøkelser, utredning av traseer og til å sende forslag på høring til kommunene.

Navarsete ville i dag ikke si noe om hvilke midler som vil ligge til jernbanen i nasjonal transportplan.

- Men vi lover at engasjementet dere viser her skal tas med videre inn i arbeidet vårt, sa hun til de kollektivreisende som hadde møtt opp foran Stortinget.