LO-lederen: Feil å flytte Bell til Rygge

LO-leder Gerd Kristiansen mener det gjøres en stor feil, dersom 339-skvadronen med Bell-helikoptrene flyttes til Rygge. Hennes medlemmer i Mosse-distriktet er overrasket over utspillet.

Bell-helikopter på Rygge

Et av Forsvarets Bell-helikoptre på Rygge. LO-lederen vil ikke flytte skvadronen dit.

Foto: NRK

I går besøkte LO-leder Gerd Kristiansen Bardufoss. Da la hun ikke skjul på at hun vil kjempe for å beholde Bell-helikoptrene i Troms, og dermed går imot regjeringens forslag om å flytte helikoptrene til Rygge.

Gerd Kristiansen

LO-leder Gerd Kristiansen mener det er feil å flytte Bell-helikoptrene til Rygge.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Hun mener det vil være en stor feil hvis 339-skvadronen legges ned i nord.

– Det å ta bort Bell-helikoptrene og fjerne helikopterbasen fra Bardufoss, det er en stor feil, sa Kristiansen.

Stoler ikke på vurderingene

– Stoler du ikke på de militærfaglige vurderingene, når de vil flytte 339-skvadronen fra Bardufoss til Rygge?

– Nei det gjør jeg ikke. Det handler om erfaring i forhold til de omstillingsprosessene som har vært i Forsvaret. Nå ligger det jo an til, i det forslaget fra regjeringen, at man også skal utsette investeringen i hæren og vente på en landmaktutredning som vi i hvert fall ikke skjønner hva de skal gjøre med, sa Kristiansen.

LO i Moss er overrasket

Utspillet fra LO-lederen overrasker hennes tillitsvalgte i Moss. Leder av LO i Moss og Omegn, Britt Øyen, sier de uansett vil jobbe for en flytting til Rygge.

– En samlet fagbevegelse i Østfold vil arbeide for å få helikopterbasen til Rygge. Vi har tapt veldig mange arbeidsplasser i distriktet nå, og vi trenger nye, sier Øyen.

– Hvordan reagerer du på LO-lederens utspill?

– Det får hun stå for på egen hånd.

– Er du overrasket over utspillet fra Gerd Kristiansen?

– Ja, i grunnen. Vi har jo fått signaler om at det skal flyttes til Rygge. Da blir jeg litt forundret over at hun går ut og sier at hun ikke anbefaler det.

– Er det en svakhet for LO lokalt at LO-sjefen selv går så sterkt imot dette?

– Dette skal jo behandles politisk. De siste avgjørelsene blir tatt på Stortinget, så jeg tror ikke det spiller noen rolle, sier Øyen.