Hopp til innhold

Lei av å bli spurt om ekstratjenester

Thaimassører er lei av at norske menn tar det for gitt at de også tilbyr seksuelle tjenester. Nå kommer de med flere forslag til hva som kan gjøres for å skille de seriøse massørene fra de useriøse.

Thaimassasje

HELSE OG BEHANDLING: –Thaimassasje er helse og behandling, ikke mer, sier Daranrath Wongsupluck, som får behandling av Chayanint Sesang Eide.

Foto: Trine Bråthen / NRK

– Jeg masserte litt og så spurte han: «Er det ikke noe kos her»? Jeg svarte «beklager, det er ikke noe kos her. Det er en behandling», forteller Daranrath Wongsupluck.

Thaimassasje

Chayanint Sesang Eide(t.v.) og Daranrath Wongsupluck (t.h.) sitter begge i styret i Foreningen for thaimassører i Norge. De etterlyser bedre opplæring av ansatte, og bedre informasjon til kundene.

Foto: Trine Bråthen / NRK

Etterlysning av kos, telefoner om ekstra-tjenester, spørsmål om nakenmassasje gikk igjen da hun drev sin egen thaimassasjesalong i Drammen. Wongsupluck ble så lei av henvendelsene at hun til slutt stengte salongen sin.

Hun sitter i styret i Foreningen for thaimassører i Norge sammen med venninnen Chayanint Sesang Eide, som driver for seg selv på Vålerenga

Kontoret til Eide har ikke det samme utseende som ofte forbindes med thai-salonger, med tunge gardiner og et skilt i lys hvor det står «OPEN», men ser ut som et vanlig legekontor.

– Det er mer seriøst. Vi jo driver med helse, sier Chayanint Sesang Eide.

I en hylle ligger sammenbrettede vide bukser og langermede bomullstopper. Dette må alle kundene kle seg i.

– Uten klær er ikke lov i Thailand, forteller Chayanint Sesang Eide.

– Vi bor ikke i Thailand. Vi er i Norge

Politiet og Arbeidstilsynet har en storaksjon mot massasjestedene i hovedstaden gående, og behovet for opplæring er stort for thaimassørene:

– Vi må forandre på ting. Jeg tror det er det første vi må gjøre på generalforsamlingen. Informere om hva politiet mener vi burde gjøre bedre, sier Daranrath Wongsupluck.

Begge to innser at det er mye som kan og bør endres blant de som driver med thaimassasje i Norge.

– Mange tenker fortsatt at de er i Thailand. Det er feil, vi bor ikke i Thailand. Vi er i Norge. Vi må tenke på hvordan man lever og gjør business i Norge.

Chayanint Sesang Eide er stolt over å være utdannet thaimassør. Til høsten håper hun at en kvalifisert sensor kan komme til Norge for å sjekke at de som tilbyr thaimassasje faktisk kan faget sitt.

– De er i Europa hvert år, men Norge har aldri vært med. Vi skal prøve å få dem med til Norge.

Thaimassasje

Behovet for opplæring er stort for thaimassørenne, forteller Daranrath Wongsupluck. Her vises en lærebok i thaimassasje frem.

Foto: Trine Bråthen / NRK

Må informere både massører og kunder

Tore Skifjeld

Daglig leder i Foreningen for thaimassører i Norge, Tore Skifjeld

Foto: Trine Bråthen / NRK

Mange thaimassører er lei av at menn tar det for gitt at de tilbyr seksuelle tjenester.

– Dessverre er det slik at noen kunder spør om det. Da skal våre medlemmer si klart ifra at slikt får du ikke utført her, da må du bare gå, sier Tore Skifjeld, daglig leder i Foreningen for thaimassører i Norge.

Foreningen jobber med tiltak som kan bidra til at det oppstår færre misforståelser om thaimassasjesalongene.

– Vi kommer til å trykke opp informasjonsbrosjyrer og klistremateriell som våre medlemmer kan plassere på vinduet. De vil gi klar beskjed om at her får du kun vanlig tradisjonell thaimassasje ikke noe annet.