En bildeserie på femten bilder med tittelen «Få Krekar ut av landet» viser i detalj hvordan man kan ta seg inn i bakgården, og bilder hvor vinduene og døren til Krekars leilighet er markert.
- Les også:
- Les også:
- Les også:
Ifølge
har informasjonen vært tilgjengelig på nettsamfunnet i et halvt år.Rikshelt
I kommentarfeltet under bildene er det publisert meldinger som kan tolkes som
Krekarside på Facebook.
Foto: Faksimile av Facebookside / NRKoppfordringer til ulovlige handlinger. Mye av innholdet er av en truende karakter.
- «Hva med litt skadedyrs kontroll ???»
- «Hvem vil bli rikshelt?»
- «Det nye terrormålet»
Etter at Krekars svigersønn ble skutt og skadd inne i leiligheten natt til i går, har flere personer skrevet meldinger der de beklager at attentatmannen eller mennene bommet.
Drapsforbund
En annen Facebook-side går enda lengre. Gruppa «Krekar», som riktignok har betydelig færre medlemmer, beskriver formålet med siden slik: «For Drapet av Norges fiende nr. 1. (...) for folk som er villige til å donere penger for å gi en viss person en kule i Panna».
Gruppa har nå 23 medlemmer, ifølge en artikkel i Dagbladet i 2007 hadde den mer enn 400 medlemmer.
Siden den gang har gruppas organisator trukket seg. Politiet uttalte tll avisen den gang at det har en strafferamme på 10 års fengsel å inngå drapsforbund på denne måten.
– Blir påvirket
Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, sier til Klassekampen at det er all grunn til å være på vakt mot denne type nettrasisme.
– Man blir påvirket av det man leser. Vi har sett en del eksempler på at ytringer i nettfora følges av voldelige handlinger, sier hun.
- Les også:
- Les også:
I løpet av fjoråret mottok Kripos 505 henvendelser omkring rasistiske ytringer på Internett via tjenesten