Etterforskes som drapsforsøk

Skytingen mot mulla Krekars leilighet etterforskes som drapsforsøk. Politiet har gjort tekniske funn på stedet.

Mulla Krekars leilighet på Tøyen i Oslo ble beskutt

Politiet holder vakt utenfor mulla Krekars leilighet på Tøyen i Oslo.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Natt til mandag ble det løsnet skudd mot Krekars leilighet på Tøyen i Oslo. Krekars svigersønn ble lettere skadet, og er operert. Han var lettere skadd, og er utskrevet fra sykehuset.

Les: Mulla Krekars svigersønn skadd i skyteepisode

Den 27 år gamle svigersønnen var på besøk fra England sammen med Krekars datter.

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Mulla Krekar blir fraktet bort av politiet

Mulla Krekar og familien ble evakuert etter skytingen.

Foto: Benjamin Bakken
Saken etterforskes nå som et drapsforsøk, opplyste Grete Lien Metlid, som er leder for voldsavsnittet, på en pressekonferanse mandag formiddag.

– Det er for tidlig å spekulere i om hvor målrettet dette var, vi vet for lite om hensikten. Utfallet, skytingen, etterforskes uansett som drapsforsøk, sier Metlid.

– Har gjort funn på stedet

Politiet kjenner ikke til konkrete trusler i forkant av hendelsen.

Metlid bekrefter at politiet har sikret spor på åstedet, men vil ikke gå i detaljer.

– Vi foretar tekniske undersøkelser og har gjort noen funn på stedet, men jeg kan ikke gå inn på hva dette er, sier hun.

Metlid vil heller ikke si noe om hva slags våpen som ble brukt.

Politiet har fortsatt ikke gjort noen pågripelser, og vet ikke hva motivet kan ha vært. Metlid understreker at politiet vil ha tips fra publikum, også om tidsrommet før og etter skytingen.

– Det viktigste er å begynne bredt, og ikke peke ut hovedspor bare noen timer etter det har skjedd. Vi holder alle muligheter åpne, sier Metlid.

Ber om tips fra vitner

Mulla Krekar og familien skal avhøres ytterligere av politiet. Det er ikke planlagt noen ekstra sikkerhetstiltak, ifølge Metlid.

– Det må gjøres vurderinger fortløpende. Nå er det viktig for oss å kartlegge hendelsen, få inn mest mulig informasjon fra vitner og analysere politiets funn, sier Metlid.

Meltid sier til NRK etter pressekonferansen at politiet ser svært alvorlig på saken.

– Foreløpig vet vi ikke hvem som står bak. Vi vet heller ikke motivet. Vi har en bred etterforskning, og vil samle inn opplysninger for å se om det leder oss i noen retning. Det er viktig at folk som vet noe tar kontakt med politiet, forklarer Metlid.

Krekar har selv hevdet at det tidligere har vært leiemordere i Norge for å ta ham. Mullaen har spekulert i om disse har vært tilknyttet det kurdiske kommunistiske partiet PUK. Meltid vil ikke kommentere om politiet har spor som peker mot gjerningsmenn tilknyttet PUK, verken i Norge eller utlandet.

- Vi holder alle muligheter åpne foreløpig, opplyser Meltid.

Bilbrannen undersøkes videre

Kort tid etter skytingen ble en bil satt i brann ved Munch-museet noen hundre meter fra Krekars leilighet. Politiet vil fortsatt ikke utelukke eller bekrefte at bilbrannen har sammenheng med skytingen.

– Vi har opplysninger om to personer som ble sett løpende derfra. De er interessante personer for oss, og vi vil gjerne ha kontakt med dem eller noen som kan ha opplysninger om dem, sier Metlid.

Hun vil foreløpig ikke gå ut med flere opplysninger om disse to personene.

Utbrent bil ved Much-museet i Oslo

En utbrent BMW ble funnet ved Munch-museet i Oslo.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger