Jon Michelet bisettes fredag

Den populære forfatteren bisettes fra Rygge kirke.

Jon Michelet

Jon Michelet ble født i Moss i 1944. Neste fredag blir han stedt til hvile i Rygge kirke.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Fredag klokken 11 blir det bisettelse for den folkekjære forfatteren i Rygge kirke, det bekrefter Forlaget Oktober til VG.

Jon Michelet døde sent lørdag kveld forrige uke. Han hadde de siste årene slitt med kreftsykdom, og fikk i fjor sommer et tilbakefall med kreft i svelget. Michelet ble 73 år gammel.

Michelet debuterte som forfatter i 1975 med kriminalromanen «Den drukner ei som henges skal».

– Han er kanskje den mest populære folkelige forfatteren vi har i vår tid, sa Dag Solstad til NRK da dødsbudskapet ble kjent.

Rakk å fullføre storverket

De siste årene har han gjort stor suksess med bøkene om de norske krigsseilerne, «En sjøens helt». Siste bok i verket skulle i utgangspunktet utgis høsten 2017, men ble utsatt av den kreftsyke forfatteren.

Men siste bok i verket kommer, fortalte forlagsredaktør Ingeri Engelstad i Oktober forlag til NRK på søndag. Hun fortalte at det var viktig for forfatteren å skrive ferdig.

Rygge kirke

De siste årene bodde Michelet på Larkollen i Østfold. Hans siste hvilested blir ved Rygge kirke.

Foto: Tor B. Andersen Osberg

– For Jon var det veldig viktig å fullføre dette storverket. Han skrev helt til det siste og han maktet å fullføre det siste bindet som heter «Krigerens hjemkomst».

Siste bind kommer ut til høsten. NRK har inngått en avtale med produksjonsselskapet Filmkameratene om å lage tv-serie av dramaet.

Michelet har i tillegg til forfatter også arbeidet som sjømann, bryggearbeider, journalist, TV-vert, redaktør og forlagsmedarbeider i løpet av sitt liv.