Lager TV-serie av Jon Michelets krigsepos

NRK har inngått avtale med produksjonsselskap.

Jon Michelet

Jon Michelets krigsbokserie med handling på havet blir tv-serie.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

I fjor meldte forfatter Jon Michelet at han setter punktum for sin bokserie om de norske krigsseilerne, «En sjøens helt».

Nå har NRK inngått en avtale med produksjonsselskapet Filmkamreatene om å lage tv-serie av dramaet, som i Norge har et samlet opplag på 623.500 eksemplarer, skriver Oktober forlag i en pressemelding.

Kostnadsramme på 100 millioner kroner

Filmkameratene har tidligere produsert «Kampen om tungtvannet», som kostet omkring 75 millioner kroner å produsere. Det er ventet at denne serien vil koste mye mer.

– «En sjøens helt» vil nok ha en kostnadsramme på godt over 100 millioner, sier John M. Jacobsen i Filmkameratene i pressemeldingen.

I regissørstolen sitter Jarl Emsell Larsen, serieskaper og mannen bak NRKs krimserie «Øyevitne», som ble Emmy-belønnet og solgt for remake til USA.

– Å få muligheten til å lage Michelets storverk om de norske krigsseilerne er en drømmeoppgave for enhver regissør, sier Emsell Larsen i pressemeldingen.

Krigshistorie fra havet

Michelets bøker handler om 18 år gamle Halvor Skramstad fra Rena som i 1939 blir lettmatros på Wilhelmsenrederiets linjeskip M/S Tomar i den norske handelsflåten som går mot Kina.

Dette skjer i en tid der andre verdenskrig er i gang, mens norske skip fremdeles er nøytrale.

TV-seriens første sesongs handling vil gå 1/3 inn i seriens andre bok.

Kulturstrøm