Lager TV-serie av Jon Michelets krigsepos

NRK har inngått avtale med produksjonsselskap.

Jon Michelet

Jon Michelets krigsbokserie med handling på havet blir tv-serie.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

I fjor meldte forfatter Jon Michelet at han setter punktum for sin bokserie om de norske krigsseilerne, «En sjøens helt».

Nå har NRK inngått en avtale med produksjonsselskapet Filmkamreatene om å lage tv-serie av dramaet, som i Norge har et samlet opplag på 623.500 eksemplarer, skriver Oktober forlag i en pressemelding.

Kostnadsramme på 100 millioner kroner

Filmkameratene har tidligere produsert «Kampen om tungtvannet», som kostet omkring 75 millioner kroner å produsere. Det er ventet at denne serien vil koste mye mer.

– «En sjøens helt» vil nok ha en kostnadsramme på godt over 100 millioner, sier John M. Jacobsen i Filmkameratene i pressemeldingen.

I regissørstolen sitter Jarl Emsell Larsen, serieskaper og mannen bak NRKs krimserie «Øyevitne», som ble Emmy-belønnet og solgt for remake til USA.

– Å få muligheten til å lage Michelets storverk om de norske krigsseilerne er en drømmeoppgave for enhver regissør, sier Emsell Larsen i pressemeldingen.

Krigshistorie fra havet

Michelets bøker handler om 18 år gamle Halvor Skramstad fra Rena som i 1939 blir lettmatros på Wilhelmsenrederiets linjeskip M/S Tomar i den norske handelsflåten som går mot Kina.

Dette skjer i en tid der andre verdenskrig er i gang, mens norske skip fremdeles er nøytrale.

TV-seriens første sesongs handling vil gå 1/3 inn i seriens andre bok.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter