Hopp til innhold

Hva vil du gjøre før døden kommer?

Elske og bli elsket, være lykkelig og reise. Mange av oss deler de samme ønskene og drømmene for livene våre. Nå kan du fortelle hva du ønsker å gjøre før du dør.

Namra Salem - Kisten - Promobilder

KISTEN: Med en likkiste på taket har NRK bedt kjente personer planlegge sin egen begravelse. Nå vil vi gjerne vite hva du ønsker å gjøre før du dør, ved at du skriver på den digitale veggen vår.

Foto: Marius Arnesen

Bjarne Brøndbo og Kisten

I en alder av snart 50 år så tenker du jo litt på at livet har en slutt, sier Bjarne Brøndbo i tv-serien 'Kisten'.

Foto: NRK

– Jeg vil ikke kun bli husket for «Rompa mi», men som en som har vært noenlunde ok i min framferd. Jeg har gjort mye dumt, men alt i alt tror jeg at jeg vil bli husket som en raus, omtenksom og tolerant person, sier Bjarne Brøndbo.

I kveld snakker han om døden i den nye TV-serien «Kisten» der programleder Namra Saleem kjører rundt med en likkiste på taket.

«Kisten» har premiere mandag 21. april klokken 22.30 på NRK1.

Før jeg dør-veggen

Det er mange som har tanker om døden, og dermed også tanker om livet. Over hele verden er det satt opp store vegger og tavler der folk kan skrive.

Tøyenveggen meldinger

Et godt familieforhold og at barna skal få en fin oppvekst er gjengangere.

Foto: Marita Høyland / NRK

Her i NRK er det laget en digital vegg der vi gjerne vil høre hva du ønsker å oppnå før du dør. Se nederst i artikkelen.

Men trenden startet i USA.

Da kunstneren Candy Chang mistet noen hun var veldig glad i begynte hun å tenke over hva som var viktig for henne, hva hun ville?

Hun malte en vegg på et fraflyttet hus i New Orleans svart, kopierte opp teksten «Before I die I want to. » og la ut kritt. Dagen etter var veggen fylt med ønsker:

«..synge for millioner, spise alt av godteri og sushi i verden, se datteren min avlegge eksamen, bygge en skole, holde henne enda en gang.»

– Vinne scrabble

Namra Salem - Kisten - Promobilder

Namra Salem er programleder i den nye tv-programmet 'Kisten' som har premiere mandag.

Foto: Marius Arnesen

I Norge ble den første tilsvarende veggen satt opp på Tøyen i Oslo av kunstneren Jannik Abel.

I den forbindelsen oppfordret NRK folk til å være ærlige om hva de ønsker å oppnå her i livet.

Og igjen; ønskene spenner vidt. Fra seier i bokstavspillet Scrabble 10.000 ganger til å stifte familie, og å fly med et luftskip.

Programleder Namra Salem sier hun selv har lyst til å finne og besøke mormorens hus i Iucknow i India, som familien måtte forlate da landet ble delt.

Nå har du anledning til å dele med oss hva du ønsker å gjøre før du dør:

Laster innhold, vennligst vent..