Holder vakt ved sykesengen etter knivstikking

Politiet er bekymret for sikkerheten til en person som i går ble skadet på Veitvet, etter det politiet mener er et oppgjør i et kriminelt miljø i Oslo. To menn ligger fortsatt alvorlig skadet på sykehuset.

Flere menn skadet etter knivstikking på Veitvet

VEITVET: En av dem som ringe akuttnummeret til politiet og varslet om knivstikkingen i en leilighet på Sletteløkka, fortalte at det ble brukt en machete til å slå med. Politiet vil ikke bekrefte dette.

Foto: Truls Grande / FirstFoto

Like før 21.00 torsdag fikk politiet melding om et knivangrep på Veitvet. Flere menn i slutten av tenårene tok seg inn i en leilighet på Sletteløkka. Minst tre menn fikk alvorlige kuttskader.

– Dette er ikke et tilfeldig angrep i en tilfeldig leilighet. Vi har opplysninger om at angrepet har sammenheng med en eksisterende konflikt i oslomiljøet, sa Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet, torsdag kveld.

To av dem ligger nå alvorlig skadet på sykehuset, men begge skal være utenfor livsfare. Politiet har ikke snakket med dem, men holder nå vakthold på sykehuset.

– Vi vil ivareta sikkerheten til primært den ene personen, sier politiadvokat Fredrik Berg Sørensen til NRK.

Mange involvert

Berg Sørensen sier etterforskningen nå pågår for fullt. De involverte tilhører et kriminelt miljø i Oslo, men Berg Sørensen vil ikke si hvilket miljø.

– Vi prioriterer å få oversikt. Saken har et persongalleri av en viss størrelse, sier han.

En av dem som ringte akuttnummeret til politiet fortalte at det ble brukt en machete til å slå med. Politiet vil ikke bekrefte dette. Berg Sørensen vil heller ikke svare på hvem som ringte politiet, eller om de leter etter navngitte menn.

Ingen er så langt pågrepet.