Hopp til innhold

– Får høre at jeg bør brenne i helvete

Stortingspolitiker hetset for MIFF-medlemsskap.

Støttemarkering for Israel i Oslo

Fra støttemarkeringen for Israel i Oslo søndag.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) har fått mange reaksjoner fra folk etter at han meldte seg inn i foreningen «Med Israel for fred» (MIFF).

I forrige uke ble flere av lederne i MIFF drapstruet. Wiborg har ikke blitt direkte truet selv, men forteller at han har mottatt mange ubehagelige henvendelser.

Erlend Wiborg

Stortingspolitiker Erlend Wiborg (Frp) forteller at han har mottatt mange ubehagelige henvendelser.

Foto: Kjell-Olav Nordberg

– Jeg har fått 600–700 henvendelser den siste tiden. Noen av dem har selvfølgelig vært ubehagelige. Alt fra at jeg er en såkalt «jødehore», at jeg bør «brenne i helvete» og så videre.

I et blogginnlegg der Wiborg forklarer hvorfor han valgte å melde seg inn i MIFF, gir han flere eksempler på meldingene han har mottatt:

«Skitne hund», «Du har barneblod på hendene» og «Du er en sinnssyk person som er farlig».

– Det er trist at ytringsfriheten i Norge blir begrenset ved at mange blir truet og hetset fordi man står opp for det man tror på og ytrer sin mening, sier Wiborg.

– Motdemonstrasjon gikk for langt

I går arrangerte MIFF en markering utenfor Stortinget, og Wiborg var til stede under markeringen.

– Det var i utgangspunktet en fin og verdig markering, sier han.

Politiet stilte med ridende politi og såkalte MIK-biler, som er spesialutstyrt for å håndtere store folkemengder. Det var også satt opp sperringer rundt hele området.

Flere motdemonstranter sluttet seg til underveis, og de oppmøtte klarte tidvis å overdøve appellene fra talerstolen med taktfaste erklæringer til støtte for Palestina.

– Det var en liten motdemonstrasjon som dessverre gikk altfor langt, gjennom at de brukte gamle tyske nazistiske slagord, og at man ropte at man måtte sprenge den israelske ambassaden og så videre, sier Wiborg.