Tidligere sykehussjef skal redde skandaleselskap

Siri Hatlen blir nytt styremedlem i det skandalerammede busselskapet Unibuss.

Siri Hatlen

I juni i år gikk Siri Hatlen fra jobben som administrerende direktør for Oslo universitetssykehus med umiddelbar virkning.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Siri Hatlen trakk seg fra stillingen som administrerende direktør for Oslo universitetssykehus i juni. Årsaken var at hun var uenig med flertallet i styret om den økonomiske langtidsplanen for sykehuset.

Hatlen har og har hatt en rekke styrelederverv i store virksomheter. Blant annet i Vinmonopolet, Samlaget, Helse Øst, Undervisningsbygg, Statens lånekasse og Selskapet for industrivekst.

Unibuss opplyser i en pressemelding at utnevnelsen er et ledd i arbeidet med å ytterligere styrke busselskapet etter at tre ansatte i Unibuss er siktet for korrupsjon.

Opprydningsprosess

Thomas Havnegjerde

Thomas Havnegjerde.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
Cato Hellesjø

Cato Hellesjø.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Også Thomas Havnegjerde (49), som er administrerende direktør i Sodexo, blir nytt styremedlem.

Havnegjerde har tidligere vært administrerende direktør i Espira-Gruppen (2008-2011) og var administrerende direktør i Flytoget fra 2002–2008.

– Vi er strålende fornøyd med å ha fått inn to så erfarne og kompetente styremedlemmer i Unibuss. De vil være viktige bidragsytere i den opprydningsprosessen som nå er igangsatt i selskapet. At de har takket ja viser også at Unibuss betraktes som et attraktivt og interessant selskap, sier styreleder Cato Hellesjø.

Ti personer er siktet for korrupsjon

Forsterkningene av styret er ett av flere tiltak i prosessen som er satt i verk for å styrke selskapet etter korrupsjonsskandalene. Totalt er ti personer siktet i fire forskjellige korrupsjonssaker hvor selskapet er involvert.

Tre av dem er ansatt i Unibuss, og det var selskapet selv som avdekket begge sakene som førte til siktelsene.

Det nye styret i Unibuss består etter generalforsamlingen av styreleder Cato Hellesjø, nestleder Robin Olsen samt styremedlemmene Siri Hatlen, Thomas Havnegjerde og Birte Sjule.

Siri Hatlen ønsker ikke å kommentere det nye vervet overfor NRK.