– Tøft å høre at man ikke er ønsket

DHK og trener Renè Hamann-Boeriths er enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Renè Hamann-Boeriths

Danske Renè Hamann-Boeriths har ikke levert de resultatene som DHK har forventet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I en pressemelding skriver klubben følgende:

«Drammen Håndballklubb hadde store sportslige ambisjoner foran denne sesongen. Spillerstallen ble styrket, og forventningene var store. Vi må så langt erkjenne at de sportslige resultatene har uteblitt.

Som resultat av dette, har klubbens styre i dag hatt samtaler med trener Renè Hamann-Boeriths. Partene har blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Når det gjelder trenersituasjonen i tiden framover vil vi i løpet av kort tid komme med annonseringer rundt dette.»

Drammen Håndballklubb har satset mange penger foran årets sesong, og har hentet spillere som Kristian Kjelling, Frank Løke og Christian Spanne.

Men etter fire spilte kamper i eliteserien, står drammenserne med tre tap.

– Bakgrunnen er resultatene vi hadde i fjorårssesongen, som ikke er helt i henhold til hva vi hadde forventet. Og vi håpet på en annen utvikling og start i år, men det har vi ikke hatt, sier styreleder i DHK, Svein Tore Moe, til NRK.

– Nødt til å ta grep

– Vi har ikke sett de resultatene vi ønsker og kom til den konklusjonen, sammen med Renè, at vi heller bør prøve å finne på noe annet.

Treneren sier han ikke ble overrasket da han ble kalt inn til møte.

– Jeg har skjønt dette de siste ukene. Jeg har merket rundt meg at tilliten ikke har vært så bra. Selv om det er tøft når man får beskjeden, at man ikke er ønsket, så var det ikke helt overraskende, sier Hamann-Boeriths.

De fire hjemmetapene er med minimal margin og verken Kjelling eller Løke har vært på banen for drammenserne.

– Syntes du avgjørelsen er urettferdig?

– Det kan og skal ikke jeg vurdere. I toppidrett så er det ikke noe som heter skjønn. Det er ikke noe rettferdig eller urettferdig. Jeg blir bedømt på at vi har tapt noen kamper, sier Hamann-Boeriths og legger til:

– Hvordan det har skjedd, betyr ikke noe. Jeg syntes vi har tatt noen gode steg, selv med et helt nytt lag med mange spillere. Vi kan finne unnskyldninger nok, men det hjelper ikke. Vi har kun vunnet én seriekamp av fire, det er ikke godt nok.

Kan ha ny trener på plass tirsdag

Allerede tirsdag er det ventet at klubben kommer med en avklaring om hvem som trener DHK videre.

– Vi har allerede mye klart. Forhåpentligvis vil vi i morgen sende ut en pressemelding om hvem som leder laget ut sesongen, forklarer Moe.

– Rekrutterer dere trener fra egne rekker?

– Det vil jeg helst ikke kommentere, avslutter Moe.