Gradestokken har passert 30 grader

Den etterlengtede sommeren er endelig her! Varmen har lokket folk ut i parker og strender for å nyte sola, men allerede neste uke kan det bli regn.

Gulsvik i Buskerud har vært varmest i dag med 30,5 grader, og fikk med det sommerens første tropedag. I Nesbyen i Buskerud ble det målt 28,5 grader, og i Hakadal og Minnesund ble det ved 13-tiden målt 27 grader.

I Oslo viste målestokken 26 grader på Blindern.

– Noen steder kommer til å passere 30 grader i dag, sa statsmeteorolog Børje Johansson tidligere i dag, og det fikk han rett i.

– Oslo er tørste på sol

Børje Johansson

Statsmeteorolog Børje Johansson tror det kan bli over 30 grader flere steder i Buskerud i dag. Men han frykter det vil regne allerede neste uke.

Foto: met.no

Og det fine været har fått folk til å slå seg ned i hver eneste park og strand rundt om på Østlandet i dag.

– Det er så deilig nå når sola endelig titter frem, sier Marie Skjerve Carlsen.

Sammen med venninnen Grace Heide, har hun brukt den fine dagen på å sole seg på Sørenga sjøbad i Oslo.

– Å herregud, dette er etterlengtet. Det er nå sommeren er her. Hele Norge og Oslo er tørste og sultne på sol, sier hun.

Selv om meteorologen tror det er indre Buskerud som i dag får det fineste været, tror han at de to venninnene og hele Østlandet kan fortsette å kose seg i solen, ut denne uken i hvert fall.

– Det blir nok temperaturer på rundt 25 grader for store deler av Østlandet, sier Johansson.

Grace Heide og Marie Skjerve Carlsen

– ENDELIG: De to venninnen Grace Heide (t.v.) og Marie Skjerve Carlsen er fornøyde med at sola endelig viser seg fra sin beste side.

Foto: Sahand Ammari / NRK

... men snart kan det bli regn

Det nye sjøbadet åpnet i juni, og i dag fikk Oslo-folk endelig prøvd det ut med skikkelig sol og gode badetemperaturer. I Solvikbukta på Malmøya, like i nærheten av sjøbadet, ble det i dag målt 18 grader i vannet.

Men allerede neste uke blir det kjøligere i luften, i tillegg til at deler av Østlandet kan få regn. På Sørlandet kan meteorologen nesten garantere regn i neste uke.

– Vi får nyte sola mens den er her, for brått så er det over, sier Grace Heide.