Hopp til innhold

Frp-politiker kalte byråden for vietnamesermegge på Facebook

– Det er som om at en nordlending skulle ha sagt hestkuk, forklarer Frp-politiker Kristin Brataas, som langet ut mot Lan Marie Berg og dieselforbudet i Oslo.

Kalte Lan vietnamseremegge

HENGT UT: Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) ble omtalt som blant annet vietnamesermegge i et innlegg på Oslo-politikeren Kristin Brataas sin facebookside.

Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB /skjermdump

Ved midnatt tirsdag la studieleder i Nordre Aker Frp, Kristin Brataas, ut en melding på sin private Facebook-side, i frustrasjon over dieselforbudet som ble innført i Oslo tirsdag morgen.

Der langet hun ut mot samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og omtalte henne blant annet med grove og rasistiske ord.

– Jeg la det ut i affekt som privatperson. Jeg kom med en del upassende ord, så jeg fant ut at jeg skulle fjerne hele innlegget for det kan ikke stå slik, sier Brataas til NRK.

– Ikke uvanlige banneord

Det var Dagsavisen som først omtalte saken. I innlegget, som nå er fjernet, skriver Brataas blant annet:

«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette "fittetryne" av en vietnamesermegge.»

– Uttrykkene som ble brukt er fra den tiden da jeg var yngre og bodde i Trondheim. Da var det ikke uvanlig med den type banneord. Det er som om at en nordlending skulle ha sagt hestkuk, forklarer hun.

Brataas beklager at hun brukte banneord, men avviser at innholdet i facebook-posten er rasistisk.

– Jeg har i hvert fall fem halvsøsken som er halvt filippinske. Jeg tror ikke mine søsken vil betegne det som rasistisk, sier Brataas.

Flere reagerte på innlegget

Aina Stenersen

Leder i Oslo Frp, Aina Stenersen.

Foto: Mathias Vedeler/NRK

Leder av Oslo Frp, Aina Stenersen, ble gjort oppmerksom på innlegget av flere personer som reagerte på det som var skrevet.

Hun sier dette ikke er holdninger eller standpunkt som Oslo Frp står for.

– Jeg er veldig opptatt av at man skal diskutere sak og ikke person, og ikke komme med personkarakteristikker av andre. Det har vi alle som politikere et ansvar for å ikke gjøre, sier Stenersen til NRK.

Hun sier saken vil bli behandlet internt i partiet. Stenersen har ikke blitt kontakten av Lan Marie Berg om saken.

– Vi følger interne retningslinjer i slike saker og kommer også til å ha et møte om det. Jeg er glad for at hun har fjernet det og håper vi kan diskutere dieselforbudet, og ikke personkarakteristikker.