Tap for FFK i sesongåpningen

Det var Tromsø som var best i serieåpningen i snøværet på Alfheim. Debutanten Zdenek Ondrasek sørget for seier til «Gutan» etter scoring i det 62. minutt. Kampen endte 1-0 til hjemmelaget over FFK.

Det var til tider et svært tett snødrev på Alfheim i kveldens kamp mellom Tromsø og FFK.

I en snøfylt kamp på Alfheim var det Tromsø som stakk av med seieren.

Første omgang var preget av mye snø og hele to ganger måtte dommer Svein-Erik Edvartsen blåse av for måkepauser.

Det så likevel ikke ut som om lagene var nevneverdig preget av det hvite laget på kunstgressmatta.

FFK hang greit med i første omgang, til tross for at Tromsø hadde et lite spillemessig overtak. Kun en god Jon Knudsen i FFK-buret sørget for at det stod 0-0 til pause.

Tamme FFK

I en åpen første omgang var det hjemmelaget som hadde initiativet.

FFKs eneste reelle målsjanse i første omgang kom ved Tarik Elyounoussi og Etzaz Hussain da førstenevnte spilte opp Hussain hvis skuddforsøk ble reddet av TIL-keeper Benny Lekström.

Grunnet mye snø på Alfheim-matta ble det beordret to kostepauser i første omgang, men utover i kampen dabbet snøværet av.

Det gjorde også de lyseblå (for anledningen) som virket til å ha spilt bedre med en snødekket kunstgressmatte.

Mot slutten av første omgang var det kun en god Jon Knudsen i Fredrikstad-målet som sørget for at de lyseblå fra Fredrikstad kunne gå til pause med 0-0.

Både Thomas Drage og Thomas Bendiksen hadde store sjanser til å gi hjemmelaget ledelsen etter de første 45 minuttene, men ingen av dem maktet å få ballen i mål.

Tromsø-dominans i andre omgang

I andre omgang var det i realiteten kun ett lag på banen. Og det var hjemmelaget.

Anført av en svært god Thomas Drage var det ikke ufortjent at den tjekkiske debutanten Zdenek Ondrasek hamret inn Tromsø-ledelsen etter kun få minutter på banen.

Bortelaget fra Fredrikstad maktet aldri å sette inn en skikkelig motoffensiv og hadde i bunn og grunn ingen sjans mot et godt Tromsø-lag.

Neste hinder på veien for FFK blir Stabæk hjemme på Fredrikstad Stadion neste helg.