100 mål på 100 landskamper

Willy Fauskanger passerte to magiske grenser i dag.

Willy Fauskanger

Willy Fauskanger har nå scoret 100 mål på 100 landskamper. Milepælen passerte han under dagens VM-kvalifiseringskamp mot Lichtenstein. (Arkivfoto)

Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Østfoldingen hadde før dagens kamp scoret 97 mål på 99 landskamper. Med tre scoringer under dagens kamp mot Lichtenstein kunne Fauskanger, som er spillende trener i Fredrikstad IBK, passere to magiske grenser.

100 mål på 100 kamper!

Usikker på om han spiller VM

Under kvalifiseringskampen mot Liechtenstein fikk Fauskanger sin 100. kamp og i den andre perioden scoret han sitt mål nummer 98, 99 og 100.

– Om jeg skulle klare det før jeg legger opp vil det nesten være den bragden jeg er mest stolt av, sa Fauskanger til Fredriksstad Blad før kampen.

Norge vant for øvrig kampen 25-0...

Fauskanger har spilt samtlige VM som Norge har deltatt i – totalt ni sluttspill. Likevel er det usikkert om han har motivasjon nok til et nytt VM-sluttspill.

– Vi får se hva det blir til. Om jeg skal være med i et nytt VM føler jeg på mange måter at jeg må spille på øverste nivå igjen, sa han til Fredriksstad Blad.

Fauskangers Fredrikstad kjemper for tiden om opprykk til eliteserien.

Raymond Evensen er for øvrig den eneste som har spilt flere landskamper enn Fauskanger. Evensen stoppet opp på 101 kamper.

Kvalifiserte seg lett til VM

Norge var suverene i VM-kvalifiseringen og slo Ungarn 24–3, Italia 11–3 og Latvia 6–4. Den siste kampen mot Liechtenstein er ikke ferdigspilt ennå.

Norges gruppe i kvalifiseringen for VM 2014 ble spilt i
Valmiera i Latvia. Totalt spilles det i seks kvalifiseringsgrupper for VM 2014. Fire i Europa, en i Asia og en i Amerika.

I Europagruppene vil de to beste lagene i hver kvalifiseringsgruppe sammen med de to beste nr. 3-nasjonene i hver kvalifiseringsgruppe være klare for VM.

VM spilles i Göteborg i desember.