Få med innvandrerbakgrunn på Oslo Aps liste

Bare én innvandrer har sikker plass på Oslo Aps kommunevalgliste for neste år. – Dette er et dårlig signal fra nominasjonskomiteen, sier Elvis Chis Nwosu, som selv ligger langt nede på lista.

Elvis Chi Nwosu

IKKE REPRESENTATIVT: – Det er for dårlig at bare én person med innvandrerbakgrunn står på sikker plass på Oslo Arbeiderpartiets liste til kommunevalget neste år, mener lederen for Holmlia Arbeiderparti, Elvis Chi Nwosu.

Foto: Oslo Arbeiderparti

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti la onsdag enstemmig frem sin innstilling.

Raymond Johansen er innstilt som byrådslederkandidat, mens Tone Tellevik Dahl er innstilt som ordførerkandidat.

Men på de ti øverste plassene, som ofte regnes som sikre plasser, er det bare én person med innvandrerbakgrunn.

– Jeg ble skuffet da jeg så listen. Én med innvandrerbakgrunn på listen er altfor lite, sier Elvis Chi Nwosu, som er leder i Holmlia Arbeiderparti. Selv står han som nummer 39 på listen.

Abdullah Alsaabehg

VRAKET: Abdullah Alsabeehg står nå på plass nummer 21 på listen. 28-åringen er innvalgt i Oslo bystyre i perioden 2011–2015 og er fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i Samferdsels- og miljøkomiteen.

Foto: Privat

– De ti sikre plassene på listen er ikke representativt for mangfoldet i Oslo.

Han mener at den unge politikeren Abdullah Alsabeehg, som nå står på 21. plass, er blant dem som burde hatt en sikker plass på listen. Alsabeehg selv vil ikke kommentere saken overfor NRK.

Forslaget er nå sendt til lagene i Oslo Arbeiderparti. Endelig liste fastsettes på nominasjonsmøtet i Oslo Ap i slutten av november.

– Der må nominasjonskomiteen regne med kamp. Jeg har fått flere henvendelser og reaksjoner fra medlemmer i mitt lokallag som mener denne listen sender et dårlig signal til våre velgere.

Mener alle er representert

Leder Signe Horn i Oslo Aps nominasjonskomite, Signe avviser at det er få med minoritetsbakgrunn på listen.

– Jeg mener vi har satt sammen en god liste.

– Jeg tror at når det gjelder enhver type utvelgelse, så vil alltid noe ønske mer av noe. Det er et uttrykk for at alle miljøene i Ap er ambisiøse for dem de representerer. Gitt den forutsetning synes jeg vi har en liste som representere alle grupper, sier Horn til NRK.

Oslo Arbeiderpartis bystyregruppe i dag har elleve av 20 representanter innvandrerbakgrunn.