Ny katt mishandlet i Hønefoss

Katten Batman ble inntullet i plast fra ølbokser og trolig gitt alkohol.

Ida Amalie Nielsen

Ida Amalie Nielsen med katten sin Batman som ble mishandlet i Hønefoss natt til søndag.

Foto: Privat

Ida Amalie Nielsen som bor i Hønefoss, hadde nettopp stått opp søndag morgen da hun så hva som hadde skjedd med katten hennes, Batman.

– Det var helt forferdelig. Jeg ringte moren min og politiet, og var helt fra meg. Katten min var surret i plastikk og jeg tror noen har gitt den alkohol fordi den sjangla, sier Nielsen.

Laster Twitter-innhold

– Har ikke vært seg selv

Katt

Slik så Batman ut da han kom hjem søndag morgen.

Foto: Privat

– Jeg begynte nesten å grine og jeg klarte ikke å tro at noen kunne ha gjort dette mot min katt.

Etter den ubehagelige opplevelsen har Ida Amalie vært svært redd for katten sin.

– Jeg trodde aldri at nabolaget mitt skulle være et utrygt sted for katten min, med tanke på at det går katter rundt her hele tiden. Men nå har Batman blitt mishandlet her. Han er redd og har ikke vært seg selv siden mishandlingen. Jeg tør ikke å ha han ute om kvelden, og lar han sove ved siden av meg om natta, sier hun.

For knapt en måned siden ble en katt skutt med luftgevær 20 ganger, også det i Hønefoss.

Labbetuss overlevde grov mishandling

Anmeldt fire saker

Dyrevernsorganisasjonen NOAH har nå anmeldt mishandlingen av Batman og tre andre kattemishandlinger til politiet.

Siri Martinsen

Siri Martinsen i NOAH håper kattemishandlerne blir tatt.

Foto: Pressefoto

– Vi har fått tips om fire saker denne uken, deriblant den ene i Hønefoss der en katt var inntullet i plast fra ølbokser. Det er dessverre en reell fare for at noen kan ha gjort dette med vilje, sier veterinær og leder i NOAH, Siri Martinsen.

Les: Fant død katt halvveis nedgravd

Hun håper at politiet velger å etterforske dette og komme til bunns i hva som har skjedd.

– Hvis det viser seg at noen med vilje har påført katten lidelsen, bør vedkommende straffes for det, sier Martinsen som forteller at katter ofte er ofre for mishandling.

– Ikke nytt problem

– Vold mot dyr har alltid eksistert, men politiet har i liten grad tatt det alvorlig. Det har blitt sett på som guttestreker i stedet for alvorlig vold, og derfor blitt lagt nederst i bunken, sier Martinsen.

– Men nå har vi en større forståelse for at dyrene faktisk føler den smerten de er blitt utsatt for. Og at det er viktig å ta fatt i dette fordi det også er en sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker.

Les også:

– NOAH mottar flere tips og vi anmelder flere saker enn tidligere. Men vi tror ikke det er problemet i seg selv som er verre, men at folk har blitt mer bevisst rundt hva dyremishandling er.

– De andre sakene vi har anmeldt handler om en katt som har fått limt igjen munnen, en er mishandlet til døde og halvveis gravd ned, og den tredje har fått omfattende hagleskudd og døde deretter av skadene.

– Meld ifra

Ida Amalie Nielsen er glad for at NOAH anmelder mishandling av katten hennes.

Batman

Batman for ett år siden.

Foto: Privat

– Da ser folk at mishandling av katter er noe som virkelig bør tas tak i. Det skjer ikke bare katten min Batman, det skjer katter rundt omkring i hele Norge.

Katteeieren ber folk om å ta mishandling av dyr alvorlig.

– Meld fra til politiet dersom du ser noen mishandle dyr, sier Nielsen. Hun håper også at folk tar kontakt med politiet dersom de vet noe om mishandlingen av katten hennes.

Les også: