Drapssiktet avhøres av politiet

Italieneren som er pågrepet og siktet for drapet og drapsforsøket på Etterstad i helgen, har ikke tidligere vært i politiets søkelys. Han blir avhørt av politiet mandag.

Gjerningsmannens forkledning etter drapet på Etterstad

I KVINNEKLÆR: Gjerningsmannen var trolig kledd i kvinneklær. Klærne ble funnet i nærheten av åstedet.

Foto: Politiet / NRK

47-åringen ble pågrepet uten dramatikk i Oslo sentrum sent søndag kveld, etter at politiet hadde etterlyst ham både nasjonalt og internasjonalt. Tips fra publikum førte dem til et sted i sentrum av Oslo, hvor siktede ble pågrepet. Nøyaktig hvor vil ikke politiet gå ut med.

Pressekonferanse om drapet på Ettertstad

INGEN HISTORIKK: Verken norsk eller italiensk politi kjenner til mannen fra før, opplyser leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid. Her fra pressekonferansen søndag.

Foto: Runar Jørstad Henriksen / NRK

I dag blir siktede avhørt av politiet. De har ikke tidligere vært i kontakt med mannen.

– Vi har ingen kjennskap til siktede fra før og har ingen historikk på ham. Vi har vært i kontakt med italiensk politi og har foreløpig ikke fått noe informasjon derfra heller, sier leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

– Kontakt mellom siktede og den skadde

Lørdag ble to menn funnet alvorlig skadd i oppgangen til boligen sin på Etterstad i Oslo. Den ene, en mann på 40 år, døde senere på sykehus. Samboeren hans (35) ble alvorlig skadet, men er mandag stabil. De to ble angrepet i det de kom hjem fra reise.

– Vi vet mer om relasjonen mellom dem enn det vi har gått ut med, men vi kan si at det har vært kontakt mellom den skadde og den siktede tidligere. Nå har vi fokus på avhør av siktede i dag, så får vi se hva han har å si, sier Metlid.

Artikkelen fortsetter under bildet

Etterforskere ved Etterstad

UNDERSØKER ÅSTEDET: Politifolk lette etter spor ved åstedet i helgen.

Foto: Sindre Løkstad / NRK

Obduksjon

Hva som kan ha vært motivet vil ikke politiet gå inn på nå. De håper at avhøret og obduksjonen vil gi noen flere svar i dag. I tillegg vil de fortsette med rundspørring i området hvor angrepet skjedde.

Gjerningsmannen var trolig iført kvinneklær og parykk da drapet og drapsforsøket skjedde. En jakke og en parykk ble funnet i terrenget i nærheten. Politiet fryktet søndag ettermiddag at han kunne ha forlatt landet.

47-åringen blir tidligst fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.