Person skutt på Ensjø
Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Drap på Ensjø

Oppsummert

Aqeel Shahzad (31) ble skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo 13. august 2012. En mann er dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet, mens en portugiser er dømt til 11 år for å ha utført drapet. T

 • En mann frifunnet for Ensjø-drapet

  En mann ble frifunnet i lagmannsretten for drapet på en mann på Ensjø i Oslo i 2012. Mannen ble først dømt til 16 års fengsel i tingretten. Men lagmannsretten mener det ikke finnes gode nok beviser mot mannen.

 • Frifant tiltalt i Ensjø-drapssaken

  Borgarting lagmannsrett har frifunnet en av de fire mennene som ble dømt etter drapet på en norskpakistaner på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo i august 2012. Den 32 år gamle mannen anket etter dommen i tingretten i fjor.

 • 19 års fengsel for bestillingsdrap

  En mann er dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet på Aqeel Shahzad på Ensjø i 2012. En portugiser er dømt til 11 år for å ha utført drapet. To andre menn er dømt til 13 og 16 år for å ha tilrettelagt og planlagt drapet.

  Politi på åstedet for drapet på Ensjø i Oslo
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • 19 års fengsel for bestillingsdrap

  En norskpakistaner er dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet på Aqeel Shahzad på Ensjø i 2012. En portugiser er dømt til 11 år for å ha utført drapet. To andre menn er dømt til 13 og 16 år for å ha tilrettelagt og planlagt drapet.

 • Erkjente straffskyld for Ensjø-drap

  En 38 årig portugisisk mann erkjente i dag straffskyld for drapet på Aqeel Shahzad (31) på Ensjø i Oslo i 2012. Mannen nektet straffskyld for drapsforsøk mot en annen person. Tre andre tiltalte nektet straffskyld da rettsaken startet i Oslo tingrett i dag.