Hopp til innhold

Møt Høyre-mannen som trolig tar over styringen i Halden

Det går mot at Thor Edquist (H) blir ny ordfører i Halden. Partiet hans gjorde nemlig et brakvalg i grensebyen. SE VIDEO!

Video Møt Høyres Thor Edquist, mest sannsynlig den neste ordføreren i Halden

Se TV-reportasje om valget i Halden!

Halden har vært en sterk Ap-bastion helt siden krigen, men nå har vinden i grensebyen snudd og Thor Edquist kan bli den nye ordføreren.

– Det er en flott by. Grunnen til at den er så fin er at vi ikke hadde råd til å rive og bygge nytt på 60-tallet, som mange gjorde, sier han.

LES OGSÅ:

Ble byens største parti

Halden-politikeren gikk til valg på at de ikke skulle samarbeide med Arbeiderpartiet som har hatt makten i lang tid. Strategien lykkes og nå mener han at velgerne skal bli hørt.

– Det blir mer åpenhet i byen. Vi kommer kanskje til å lytte mer til folket og prioriterer det som folk vil vi skal gjøre, sier han med et klart spark til den sittende Arbeiderpartimakta.

Høyre i Halden går frem med hele 23,8 prosentpoeng, og har blitt byens største parti.

Les mer om valget i Halden her:

Venstre støtter opp om Høyre

– Jeg er veldig godt fornøyd med valget. Vi har gått frem til tre representanter og det er det beste valget siden 1959. Nå får vi et systemskifte i Halden og vi må bare gå sammen og se hva som skjer, sier Geir Helge Sandsmark som er Venstres Ordførerkandidat.

Arbeiderpartiet gikk for øvrig ned med 11,5 prosentpoeng og har mistet fire mandater i kommunestyret.