Røttingsnes Westlie, som til daglig driver matbloggen Fru Timian, kom over brødet da New York Times matskribent, Mark Bittman, hadde vært på besøk i Sullivan Street Bakery og lagt ut en film fra besøket på You Tube.
– I løpet av kort tid fikk filmen ekstremt mange treff, og brødet var en hit. Jeg tok med oppskriften i boka mi, «Elsker deig», og da var det gjort her hjemme også, forteller hun.
– Jeg skjønner jo godt at de likte det. Det er godt og utrolig enkelt. Du trenger ikke elte og du blander alt sammen med en sleiv, forklarer hun.
– Får det til på kjøkkenbenken
Kokkene mente av brødet konkurrerer med de beste brødene man kan få servert, og ifølge forfatteren bak boken, er det som å få et brød rett fra bakerovnen.
– Trikset er at deigen står over natten, for så å legges i en glovarm gryte. Deretter skal brødet stekes på intens, sterk varme. Det gir både en nydelig, gyllen skorpe og god smak. Du får virkelig følelsen av en bakerovn, forklarer hun.
Her kan du se videoen fra besøket i New York-bakeriet:
På lille julaften ble innlegget til Sjuve delt på nytt på bakelyst.no og igjen florerer brødet i sosiale medier.
– Det som kanskje er aller morsomst, er at brødet er noe man får til hjemme på kjøkkenbenken.