Hopp til innhold

Ble tilfeldig offer for knivstikking: – Jeg kjente at det blødde og ble veldig redd

Natt til søndag 7. april ble to kvinner angrepet med kniv av en mann på Grünerløkka i Oslo. De to kvinnene var begge tilfeldige ofre.

Offer for knivangrep

I RETTEN: De to fornærmede kvinnene var til stede i retten, mandag.

Foto: Anders Fehn / NRK

De to var på vei hjem fra konsert da de møtte tiltalte i en park på Grünerløkka i Oslo.

– Han kom mot oss og traff meg med et kraftig slag i buken. Jeg kjente at det blødde, ble veldig redd og skjønte at skaden var alvorlig, fortalte kvinnen som ble knivstukket, i retten.

Anja Hellander er 46-åringens forsvarer.

Anja Hellander er 46-åringens forsvarer.

Foto: Anders Fehn / NRK

Den andre kvinnen fortalte at hun så kniven i hånden på tiltalte.

– Jeg ser at noe blinker i hånden hans og at det er en kniv. Samtidig gjør han flere bevegelser med hele kroppen.

Drapsforsøk

Mannen er tiltalt for drapsforsøk og grov kroppsskade, og møtte i dag i retten.

Ifølge tiltalen forsøkte den 46-år gamle mannen å drepe den ene kvinnen da han stakk henne med kniv i magen. Ett av stikkene traff slik at hun ble påført skade i buken og fikk et kutt i leveren. Den andre kvinnen ble ikke truffet av kniven.

De to kvinnene er venninner og var begge tilfeldige ofre.

– Var sint

Den tiltalte har både portugisisk og canadisk statsborgerskap. Han hadde vært i Oslo i omtrent en uke da knivstikkingen skjedde.

– Jeg var sint og deprimert denne natten. Folk rundt meg var fulle, bråkete og skumpet borti meg. Dette gjorde meg sint, sa mannen i retten.

Han fortalte også at han så de to kvinnene komme mot ham.

Statsadvokat Torunn Gran er aktor i saken.

Statsadvokat Torunn Gran er aktor i saken.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Jeg var sikker på at de skulle dulte bort i meg, så da de nærmet seg tok jeg frem kniven og stakk, fortalte han i retten.

Vold på T-banen

Mannen erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk, men erkjenner å ha skadet kvinnen. Han erkjenner straffskyld for å ha forsøkt å den andre kvinnen med kniv.

Hvorvidt mannen var psykotisk og om han er strafferettslig tilregnelig blir et av spørsmålene retten må ta stilling til.

Ifølge TV 2 er mannen tidligere dømt for vold i Oslo. En dom fra Oslo tingrett viser at han ble dømt til 14 dagers fengsel for voldsbruk i 2017.

I tillegg til å være tiltalt for knivangrepene, er mannen også tiltalt for å ha slått en kvinne på T-banen. Dette skal ha skjedd i 2018.