Ble far og scoret i debuten

Klokken ett mandag ettermiddag ble Andreas Tegström far for andre gang. Senere på kvelden scoret han i debuten for Fredrikstad.

FFKs Andreas Tegstrøm scorte 2-0 målet mot Stabæk mandag.
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Det var fantastisk å starte FFK-karrieren på denne måten. Det er alltid deilig som spiss å score. Det var en bra kamp. Vi slipper nesten ikke Stabæk til og skaper mange sjanser. Vi spiller bra fotball og fortsetter vi slik har vi mulighet til å gjøre det bra i år, sier Tegström.

Ble far tidligere på dagen

Tidligere på dagen ble Andreas Tegström far for andre gang.

- Dagen begynte med verker hos min kjæreste og ved 13-tiden ble vår sønn født.

Tegström var usikker på om han ville rekke kampen. - Hadde ikke fødselen gått så fint, hadde jeg ikke rekt kampen, sier svensken.

- Det har vært en fin dag, kan ikke bli mye bedre enn dette, sier en smilene Tegström etter kampen.

Svensken kom inn for en skadet Raymond Kvisvik i sluttminuttene av første omgang. Kvisvik fikk seg en lårhøne og må ta det rolig i noen dager fremover.

- I første omgang er vi gode i sterk motvind. Vi er ikke gode de første 20 minuttene av andre omgang, men når vi får straffa så syns jeg vi dominerer i sluttfasen, sier Kvisvik.

Første borteseier

Etter 75 minutter dro Tom Stenvoll ned Ismael Beko Fofana i feltet. John Anders Bjørkøy viste ingen nåde fra straffemerket.

Drøye ti minutter senere kjempet Tegström seg inn fra høyrekanten og lurte ballen forbi Jon Knudsen i Stabæk-målet. Dette var svenskens første i FFK-drakt.

Fredrikstad fotballklubb har ikke vunnet på bortebane tidligere i år.

Med seieren på Nadderud kom den aller første borteseieren. Dermed er laget fra plankebyen et skritt nærmere medalje.