Avgått OUS-direktør får millionlønn i ny stilling

Mandag ble det kjent at administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus ønsker å trekke seg fra stillingen. Nå begynner han i ny jobb som spesialrådgiver.

Styremøte i Oslo Universitetssykehus

NY JOBB: Bjørn Erikstein har bedt om å få slutte i jobben som sykehusdirektør fra 1. juli 2019.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den nye arbeidstittelen til Bjørn Erikstein blir spesialrådgiver i Oslo sykehusservice. Med seg i jobben som spesialrådgiver får han med seg en stor del av lønna han hadde som sykehusdirektør ved OUS.

– I avtalen om fratredelse som nå er inngått, så har vi fulgt opp avtalen han fikk ved ansettelsen. Der står det at han ved fratredelse kan gå over i en annen stilling i OUS, sier styreleder i Oslo universitetssykehus, Gunnar Bovim, til NRK.

Ved fratredelse får Erikstein også med seg 80 prosent av lønna han hadde som direktør.

Det var VG som først omtalte saken. Ifølge avisen hadde Erikstein en lønn på rundt 2.2 millioner kroner i 2018, det er altså 80 prosent av denne lønna han får med seg i den nye jobben.

Oslo sykehusservice er en avdeling under Oslo universitetssykehus. Den har ansvar for støttefunksjoner som blant annet administasjon, rehold og innkjøp, slik at klinikker i størst mulig grad kan konsentrere seg om pasientbehandling.

Gikk av som sjef

I forrige uke sendte tillitsvalgte et brev med varsel om mistillit mot Erikstein. De mener han har involvert de ansatte for lite og at de ikke har hatt medvirkning i den fremtidige utviklingen av Oslo universitetssykehus.

Mandag denne uken var styret ved Oslo universitetssykehus samlet til ekstraordinært møte, for å behandle mistillitsforslaget mot sykehusets administrerende direktør.

Her ble det klart at administrerende direktør, Bjørn Erikstein, har styrets tillit, men at han selv ønsker å slutte i jobben fra 1. juli i år.

– Det er en samlet vurdering som jeg har gjort og som jeg har brukt litt tid på. Prosessen startet uker før dette brevet kom (varselet, journ.anm.). Det har vært et stort trykk mot meg som person, jeg tenkte at nå er nok nok, sa administrerende direktør Erikstein, til NRK.